avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept la concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept la concediu de odihna

Am fost în concediu medical doua săptămâni în luna februarie,şi toată luna martie.Întrebarea mea este dacă am dreptul la concediu de odihnă în aceasta perioada .Am peste 20 ani vechime ,deci am dreptul prin lege la câte 2 zile pe luna de concediu de odihna.Vreau sa plec de la firma la care lucrez si vreau sa stiu câte zile de concediu am dreptul până la aceasta data.Doresc sa ştiu ce lege reglementează această problemă ca să nu fiu înşelată şi să pot dovedi prin lege.În 5 luni 10 zile nu?Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:16, 2 Iunie 2010
in perioada concediului medical CIM este suspendat si nu aveti dreptul la concediu de odihna. in cazul angajarii la o alta societate vechiul angajator este obligat la compensarea concediului de odihna neefectuat cu suma de bani corespunzatoare.
Concediul de odihna se socoteste pe luni de munca.
Intrucat pe perioda concediului medical CIM a fost suspendat, deci nu ati prestat activitate, nu aveti dreptul la zile CO.
Art. 50.lit. b) din Codul muncii- Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
Art.140 (2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Noelin Noelin In anul 2009 am avut dreptul la 27 de zile de concediu de odihna. In perioada 22.09.2009 - 31.12.2009 am fost in concediu medical si nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii sau probleme intre angajat si angajator epre epre Angajatorul sustine faptul ca pe perioada concediului medical, contractul de munca este suspendat si in consecinta mi se diminueaza numarul de zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Co este afectat de concediile medicale? topvion topvion Concediul de odihna anual, poate fi afectat in vreun fel de catre zilele de concediu medical sau a concediilor fara plata? acumulate in perioada acelui ... (vezi toată discuția)