avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate contesta un act notarial de vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate contesta un act notarial de vanzare cumparare?

in ce masura pot contesta un act de vanzare cumparare in contextul in care in momentul cumpararii de catre noi,sot si sotie ,mie nu mi s-a cerut nici macar buletinul si nici nu am fost lasata sa semnez pe vreun exemplar,in act mentionandu-se doar ca L.C legitimat cu kt... ,casatorit cu L.P.
in conditiile in care in luna urmatoare incheierii contractului,sotul a si cerut divortul,suspectez existenta unei intelegeri prealabile intre fostul(deja ) sot si notar.eu puteam sa fiu oricine ,nu mi s-a permis nici macar sa ma legitimez spunand ca nu este nevoie.am vreo sansa sa contest autenticitatea actului?
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 21:00, 3 Iunie 2010
@silvia p
Eh, atunci e bine sa stiti ca este bunul dvs. propriu daca a inlocuit un altul.
E bine sa fii informat in general:)
Multumesc .Deci,cred ca ...am o ...bila alba...=D>
:coffee:
Daca notarul a trecut in actul de v/c faptul ca imobilul respectiv este cumparat cu fondurile dvs (provenite din vanzarea unui bun care era al dvs dinainte de casatorie) atunci da, este numai al dvs. Altfel, nu. Va fi mai greu sa dovediti in cazul unui partaj ca banii erau numai ai dvs.
Daca vreti sa stiti precis in ce situatie sunteti aratati acest act unui notar.
Proba cu privire la provenienta banilor utilizati pentru plata pretului o putem face cu ORICE mijloc de proba!!! Mai mult, exista o vanzare anterioara a imobilului ce a fost proprietate personala / bun propriu, vanzare care probabil a fost perfectata printr-un contract!!! Asadar aratam tocmai prin aceasta vanzare provenienta banilor!!! Si in plus avem la dispozitie proba cu martori!
Ca atare nu impartasesc opinia colegei Florentina!!
In concluzie, bunurile dobandite in timpul casatoriei prin eforturile comune ale sotilor fac parte din masa partajabila, nu si acelea ce sunt achizitionate inlocuind un bun propriu!
Av. Bujanca Monika
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Partaj elenacarmen elenacarmen in timpul casniciei am cumparat o garsoniera cu bani de la mama mea ce sanse am la partaj sa nu o impart cu fostul (vezi toată discuția)
Variante legale in caz de divort suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care este solutia legala si in favoarea sotiei in urmatoarea situatie: Sotia detine un apartament, bun propriu, achizitionat inaintea ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei Tudor Dana Tudor Dana Buna seara, am cumparat inainte de casatorie un apartament pe care il vand acum in timpul casatoriei si cumpar altul cu o diferenta de bani fata de cel vandut ... (vezi toată discuția)