avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale de cate ori se poate suspenda activitatea unei firme?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

de cate ori se poate suspenda activitatea unei firme?

am o firma care am ai avut suspendata activitatea intre 2001 si 2004. se mai poate suspenda acum, de exemplu intre 2010 si 2013???
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marius2211 , utilizator 17:56, 16 Iunie 2017
bizuta a scris:

aceasta intrerupere de activitate se paote face numai o data pe parcursul existentei societatii

Care este temeiul legal al acestei afirmatii ?
legea 31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare.
Se poate suspenda de mai multe ori activitatea daca periaodele nu depasesc 3 ani, de ex a fost suspendata pe 1 an si apoi se paote prelungi suspendarea inca 2 ani maxim.
Legea nu prevede ca o singura data se poate suspenda, ci doar ca durata suspendarii nu poate depasi 3 ani, ceea ce inseamna ca se poate cere suspendarea pe o durata de cel mult 3 ani, dar nu o singura data.

avocat Claudiu Lascoschi
da, dar cutuma ORCB e mai dihai ca legea si nu se admit cereri de suspendare (intrerupere temporara).....experienta proprie....
Infiintarea unei societatii, suspendarea activitatii, lichidarea voluntara sunt acte de vointa ale asociatilor/asociatului.....Ca sa-ti respinga a 2-a suspendare care ar fi motivul ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca s-a mai scris pe tema aceasta insa nu chiar ce doresc eu sa stiu. In ce lege gasesc baza pentru suspendarea activitatii unei firme ? Pe cat ... (vezi toată discuția)
Dividend firma cu activitate suspendata Stoian Maria Stoian Maria Buna ziua Vrea sa stiu daca pot repartiza si plati dividend asociatului unic nerezident din profitul anilor precedenti avand in vedere faptul ca firma are ... (vezi toată discuția)
Societati inactive sanda-popovici sanda-popovici care sunt consecintele daca un SRL declarat inactiv la reg comertului pe o perioada de 3 ani, nu isi reia activitatea la expirarea acestui termen? daca nu ... (vezi toată discuția)