avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale de cate ori se poate suspenda activitatea unei firme?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

de cate ori se poate suspenda activitatea unei firme?

am o firma care am ai avut suspendata activitatea intre 2001 si 2004. se mai poate suspenda acum, de exemplu intre 2010 si 2013???
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marius2211 , utilizator 17:56, 16 Iunie 2017
bizuta a scris:

legea 31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare.
Se poate suspenda de mai multe ori activitatea daca periaodele nu depasesc 3 ani, de ex a fost suspendata pe 1 an si apoi se paote prelungi suspendarea inca 2 ani maxim.

ne puteti da un copy-paste dupa un articol de lege care prevede asa ceva? tocmai am incheiat lectura da capo al fine a legii 31 actualizata si ori n-am fost atent ori nu gasesc altceva decat singura referire care ar fi aceasta:

Art. 237
(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;
b) societatea nu a depus, in cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situatiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comertului;
c) societatea si-a incetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu indeplineste conditiile referitoare la sediul social sau asociatii au disparut ori nu au domiciliul cunoscut sau resedinta cunoscuta;
d) societatea nu si-a completat capitalul social, in conditiile legii.
(2) Dispozitiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile in cazul in care societatea a fost in inactivitate temporara, anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului. Durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani.

de aici se poate deduce, cum spuneti si dvs., ca societatea poate fi suspendata de n ori dar insumat sa nu depaseasca 3 ani....dar e pe teren alunecos, ca atatea altele....

exista si alt temei legal?

Sigur ca nu poate depasi 3 ani, o data, dar societatea este infiintata pe durata nedeterminata, daca reiau activitatea, ma imbolnavesc si trebuie sa stau in spital ( ex.:accident de masina cu imobilizare in atele) nu pot s-o suspend din nou pe perioada incapacitatii mele?
Revin cu aceeasi intrebare in 2017: "de cate ori se poate suspenda activitatea unei firme?"

S-au facut modificari ulterioare in lege care sa permita sau nu mai multe suspendari ale activitatii care sa depaseasca termenul de 3 ani?

Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
Marius2211, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca s-a mai scris pe tema aceasta insa nu chiar ce doresc eu sa stiu. In ce lege gasesc baza pentru suspendarea activitatii unei firme ? Pe cat ... (vezi toată discuția)
Dividend firma cu activitate suspendata Stoian Maria Stoian Maria Buna ziua Vrea sa stiu daca pot repartiza si plati dividend asociatului unic nerezident din profitul anilor precedenti avand in vedere faptul ca firma are ... (vezi toată discuția)
Societati inactive sanda-popovici sanda-popovici care sunt consecintele daca un SRL declarat inactiv la reg comertului pe o perioada de 3 ani, nu isi reia activitatea la expirarea acestui termen? daca nu ... (vezi toată discuția)