avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ajutor consortiu de societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ajutor consortiu de societati

As dori sa stiu , daca ma puteti ajuta , care este legislatia care reglementeeaza activitatea consortiilor dintre societati !
Se pot organiza 2 -3 firme mici in scopul de a creea un consortiu? Acesta are personalitate juridica disctinta, caital social distinct? In fata creditorlor( in fara statului) raspunde consortiul (cu cotele de capital ale societatilor asociate ) si nu firmele asociate ciu capitalul lor intreg?Consortiul poate angaja un administrator distinct?Consortiu poate realiza profit sau el poate ca toate veniturile si cheltuilelile sa le distribuie societatilor asociate????
Va rog mult sa ma ajutati pentru ca am discutii contractitorii cu un patron italian , care sustine ca se poate face.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:38, 4 Iunie 2010
Nu exista asa ceva in legea romana. S-o putea in Italia, la noi nu. Singura modalitate prin care mai multe societati se pot asocia si crea o noua persoana juridica este sa infiinteze o noua societate, cu asociati celelalte societati.
Multumesc pentru raspuns, dar tot nu sunt lamurita. El imi spune ca nu are personalitate juridica si doar cod fiscal. Ideea e ca el zice ca acest "consortiu" raspunde in fata de creditorilor ( cu capitalul format din cotele societatilor asociate), ca poate angaja un administrator ( dar cum poate daca nu are personalitate juridica?) , si ca in fata statului(obligatiilor fiscale) raspund toate societatile asociate cu tot capitalul.

El doreste infiintarea acestui"consortiu" cu scopul ca toate firmele asociate sa se ocupe de cautarea de contracte de lucrari ( cautare de clienti).Bineinteles ca in paralel societati;e asociate isi desasoara si activitatiile lor proprii.Multumesc
Poate se refera la asociatie in participatiune, care intr-adevar e o enitate fara personalitate juridica ce se inregistreaza fiscal. Cu toate astea, asocierea nu poate angaja pe nimeni, se numeste un singur asociat care se ocupa de activitate si doar acesta apare in relatiile cu tertii, inclusiv statul.

Intrebati-l pe ce se bazeaza cand spune ca se poate, pentru orice consultant e imposibil sa dovedeasca faptul ca nu exista in lege o asemenea forma de organizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consortiu adymiha2002 adymiha2002 Revin cu subiectul despre consortiu Varog daca stie cineva care este legislatia care reglementeaza infiintarea unui consortiu, care este ... (vezi toată discuția)
Fuziunea prin absortie ContSters69664 ContSters69664 Buna ziua. Atunci cand se incheie un contract de asociere intre doua sc-uri in vederea formarii unui consortiu....aceasta noua asociatie, entitate are ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune editnyulas editnyulas O entitate ce detine licenta de organizare a jocurilor de noroc (societatea A) doreste sa incheie un contract de asociere in participatiune cu o alta entitate ... (vezi toată discuția)