avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONSORTIU
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONSORTIU

Revin cu subiectul despre consortiu

Varog daca stie cineva care este legislatia care reglementeaza infiintarea unui consortiu, care este procedura!!!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adymiha2002 , utilizator 11:34, 7 Iunie 2010
ce intelegeti prin consortiu ?
Din cite stiu , in legislatia romana acest termen nu este definit .
Prin consortiu inteleg 2 , 3 societati asociate in scopul executarii mai multor tipuri de lucrari .Nici eu nu am gasit nimic in legislatia romana.Am gasit doar asociere in participatiune. Patronul italian la care lucrez doreste crearea unui concortiu ( asociere cu alte 2-3 societati ).El spune ca acest consortiu are administrator si ca acest administrator e angajat de toate cele 3 societati si ca , cheltuielile efectuate de catre fiecare societate in parte ( pentru realizarea scopului consortiului) se deconteaza de catre acest consortiu.Acest consortiu incaseaza bani din realizarea activitatii sale si apoi le deconteaza societatilor asociate.Acest consortiu nu are profit
in materia asocierilor de persoane cunosc doar :
1. Asociarea in participatiune , de care ati amintit
2. Grupul fiscal unic , reglementat de art 127 alin 8 , cod fiscal - nu va puteti incadra pentru ca :
norme (4) Până la data de 1 ianuarie 2012, grupul fiscal se poate constitui numai de către persoane impozabile care sunt considerate mari contribuabili.- si nici nu cred ca va ajuta ; cititi temeiul legal si veti vedea de ce
3.Grupurile de interes economic reglementat de TITLUL V din legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, care la art Art. 165 prevede ca :
(1)Grupul nu poate avea drept scop obţinerea de profituri pentru sine.
Acest tip de organizare ar putea fi ceva similar consortiului de care vorbiti, dar nu am decit aceste notiuni teoretice pe care vi le-am oferit. Nu am intilnit in practica aceasta forma de organizare si nu stiu daca chiar se inmatriculeaza in Romania astfel de organizatii .
Daca veti mai afla detalii practice ( stiu eu , poate veti intreba la registru daca sunt viabile astfel de asocieri si daca chiar functioneaza ), va rog sa le scrieti si pentru noi.



Multumesc ffff frumos ca m-ati lamurit =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor consortiu de societati adymiha2002 adymiha2002 As dori sa stiu , daca ma puteti ajuta , care este legislatia care reglementeeaza activitatea consortiilor dintre societati ! Se pot organiza 2 -3 firme ... (vezi toată discuția)
Contract asociere in participatiune Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Daca trei societati comerciale, de exemplu, vor sa participe impreuna la o licitatie, deci sa depuna o singura oferta, ce fel de contract ar trebui sa incheie ... (vezi toată discuția)
Asociere persoane fizice administrare site jarrel jarrel Buna ziua, lucrez impreuna cu un prieten la administrarea unui site (ca persoane fizice, nu PFA, firme etc). De comun acord am stabilit ca eu sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)