avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat

sunt persoana fizica autorizata,comert flori,impozit pe activitate independenta,este necesar sa-mi cumpar casa de marcat?
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 11:41, 4 Iunie 2010
Orice activitate de comert catre populatie necesita casa de marcat:D
Conform art. 1 alin. (1) şi (2) din OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, agenţii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie, sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Potrivit art. 1 alin. (1) din HG 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG 28/1999, republicată, prin agenţi economici se înţelege persoane fizice şi juridice, asociaţiile familiale, precum şi orice alte entităţi care efectuează cu plată, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, livrări de bunuri cu amănuntul şi/sau prestări de servicii direct către populaţie, cu excepţia instituţiilor publice.

Facem precizarea ca potrivit OUG 47/2007 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, persoanele fizice autorizate să desfăşoare o activitate economică în mod independent sunt obligate să se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inacasare cu factura de la persoane fizice matei.l matei.l buna ziua, Am urmatoarea situatie. am un studio foto unde as vrea sa desfasor un training de fotografie. aceasta nu este activitatea primcipala, ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia ... (vezi toată discuția)
Pfa casa de marcat? daca imi fac pfa imi trebuie casa de marcat? (vezi toată discuția)