avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inacasare cu factura de la persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inacasare cu factura de la persoane fizice

buna ziua,

Am urmatoarea situatie.

am un studio foto unde as vrea sa desfasor un training de fotografie.

aceasta nu este activitatea primcipala, inscrierile vor avea loc de max 3 ori pe an pentru 30-40 de persoane.

am citit ca pentru a presta servicii catra populatie trebuie sa ma dotez cu casa de marcat.

exista vreo posibilitate sa incasez fara a cumpara casa de marcat.
plata prin banca sau factura de avans sau plata in rate?


precizez ca ca am contract cu fiecare cursant

multumesc
Cel mai recent răspuns: carmolau , utilizator 21:55, 17 Ianuarie 2010
art. 1 din OUG 28/199:
"Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. "
art. 1 din HG 479/2003:
ART. 1
(1) În sensul art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, denumită în continuare ordonanţă de urgenţă, prin agenţi economici se înţelege persoanele fizice şi juridice, asociaţiile familiale, precum şi orice alte entităţi care efectuează cu plată, pe teritoriul României, inclusiv în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat, livrări de bunuri cu amănuntul şi/sau prestări de servicii direct către populaţie, cu excepţia instituţiilor publice.

parerea mea este ca in cazul in care contravaloarea prestarii serviciilor o incasati prin banca, nu aveti obligatia achizitionarii casei de marcat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat danielag30 danielag30 sunt persoana fizica autorizata,comert flori,impozit pe activitate independenta,este necesar sa-mi cumpar casa de marcat? (vezi toată discuția)
Consiliul local trebuie sa emita bonuri fiscale? alinacapsa alinacapsa Buna ziua!Consiliul local pentru bunurile pe care le detine in administrare, de exemplu, terenuri sportive oferite spre inchiriere, trebuie sa emita bonuri ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia ... (vezi toată discuția)