avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Calcul penalitati obligatii fiscale suplimentare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Calcul penalitati obligatii fiscale suplimentare

In urma inspectiei fiscale avand motiv de fapt:"Depasire barem de scutire TVA la data de 31 dec 2008 si nu m-am declarat platitor de TVA pina la data verificarii"
In urma verificarii s-au calculat obligatiile fiscale suplimentare de plata (TVA si majorari).Decizia de impunere a avut data de emitere 27.10.2009 ;raportul de inspectie fiscala -30.10.2009. Decizia de impunere mi s-a comunicat sub semnatura( in data de 17.11.2009) conform art.44.alin 2 lit a si b din OG 92/2003.In decizia de impunere a fost specificat TREMENUL DE PLATA conform ART. 111
Termenele de plată
(1) Creanţele fiscale sunt scadente la expirarea termenelor prevăzute de Codul fiscal sau de alte legi care le reglementează.
(2) Pentru diferenţele de obligaţii fiscale principale şi pentru obligaţiile fiscale accesorii, stabilite potrivit legii, termenul de plată se stabileşte în funcţie de data comunicării acestora, astfel:
a) dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 1 - 15 din lună, termenul de plată este până la data de 5 a lunii următoare;
]b) dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 16 - 31 din lună, termenul de plată este până la data de 20 a lunii următoare.
Am platit obligatiile fiscale cu OP in data de 25.11.2005
Precizez ca organul de control mi-a specificat ca pot plati pina in 20 dec .Am platit dupa 9 zile de la data comunicarii.
Si acum intervine intrebarea ;
In afara de penalitatile stabilite prin Decizie mi-a mai calculat penalitati de la data emiterii Deciziei de Impunere (27.10.2009) pina la data stingerii debitului -25.11.2009 netinind cont de data comunicarii deciziei.
Intrebarea care mi-o pun este ca organul fiscal in urma incheierii controlului putea sa nu-mi comunice decizia pina la CRACIUN si atunci decurgeau penalitatile ...cat vor ei pentru ca nu aveam ce suma sa platesc daca nu era comunicata.
Eu plateam a doua zi de la data terminarii controlului ,suma calculata de plata la obligatii si accesorii daca mi se comunica chiar si telefonic .Eu tot am sunat sa-mi comunice suma daca a terminat calculul si mi s-a spus ca nu-i problema
dar eu consider ca nu mai trebuia sa-mi calculeze penalitati si sa inregistreze DECIZIA DE IMPUNERE cu data comunicarii
ART. 115*)
(2) Vechimea obligaţiilor fiscale de plată se stabileşte astfel:
a) în funcţie de scadenţă, pentru obligaţiile fiscale principale;
b) în funcţie de data comunicării, pentru diferenţele de obligaţii fiscale principale stabilite de organele competente, precum şi pentru obligaţiile fiscale accesorii;
Desi am facut cerere sa-mi analizeze situatia deorece suma mi-a fost luata dintr-o suma care trebuia sa mi-o restituie .Si-au stins debitul si eu nu am primit nici un raspuns la cerere care a fost facuta in data de 05.02.2010.
De ce a trebuit organul fiscal sa astepte 21 de zile de la data emiterii Deciziei de impunere ca sa-mi comunice suma de plata si sa mai platesc penalitati pentru aceste zile ????
Cel mai recent răspuns: Cristina Lung , Contabil 16:48, 31 Ianuarie 2014
cum s-a finalizat aceasta poveste?
a trebuit sa platiti penalitati din ziua deciziei?

am si eu o situatie asemanatoare


multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime obligatie fiscala de plata sabinna sabinna In 2006 am avut un control-inspectie fiscala. Prin decizie de impunere s-a stabilit o suma de plata reprezentand impozit pe cladiri si accesoriile aferente ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere din oficiu plata tva florinx123 florinx123 buna ziua Am primit o decizie de impunere din oficiu pentru o suma de plata reprezentant tva in cat timp trebuie platita suma respectiva? este specificat ca ... (vezi toată discuția)
Raport control anaf; scadenta sumelor de plata ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Dupa ce ANAF a efectuat un control de fond, a semnat cu reprezentantii societatii un proces verbal de incheiere a controlului fara obligatii ... (vezi toată discuția)