avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raport control ANAF; scadenta sumelor de plata ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raport control ANAF; scadenta sumelor de plata ?

Buna ziua,

Dupa ce ANAF a efectuat un control de fond, a semnat cu reprezentantii societatii un proces verbal de incheiere a controlului fara obligatii fiscale in el (sume, conturi, etc.). Ulterior prin posta a sosit Raportul de Control care continea sumele de plata reprezentand tva, penalitati, etc.
Intrebarea este: de cand curg cele 15 zile de plata a obligatiilor de plata astfel instituite, de la semnarea procesului verbal de terminare a controlului sau de la aducerea la cunostinta a raportului de control ? (data postei de primire)
Mentionez ca practic sumele nici macar nu erau cunoscute la data semnarii procesului verbal de incheiere a controlului..
Sunt aceste obligatii sub alt regim ? Nu trebuie sa fie scadente de la data aducerii la cunostinta ?

Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 21 August 2014
calin_andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 12:09, 24 August 2014
Buna ziua,
Nu cred ca a semneat nici un proces verbal la finalizarea controlului. Poate este vorba despre " discutia finala"
Impreuna cu Raportul de inspectie fiscala trebuia sa primiti si o decizie de impunere.
In privinta termenelor de plata a obligatiilor fiscale stabilite in urma unui control fiscal, Codul de Procedura Fiscala, art 111 prevede urmatoarele :


"(2) Pentru diferenţele de obligaţii fiscale principale şi pentru obligaţiile fiscale accesorii, stabilite potrivit legii, termenul de plată se stabileşte în funcţie de data comunicării acestora, astfel:

a) dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 1 - 15 din lună, termenul de plată este până la data de 5 a lunii următoare;

b) dacă data comunicării este cuprinsă în intervalul 16 - 31 din lună, termenul de plată este până la data de 20 a lunii următoare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati obligatii fiscale suplimentare mury mury In urma inspectiei fiscale avand motiv de fapt:\"Depasire barem de scutire TVA la data de 31 dec 2008 si nu m-am declarat platitor de TVA pina la data ... (vezi toată discuția)
Majorari intarziere Cata_68 Cata_68 In urma unui control fiscal s-au calculat contributii suplimentare inclusiv obligatii fiscale accesorii (acestea din urma calculate pana la data intocmirii ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere din oficiu plata tva florinx123 florinx123 buna ziua Am primit o decizie de impunere din oficiu pentru o suma de plata reprezentant tva in cat timp trebuie platita suma respectiva? este specificat ca ... (vezi toată discuția)