avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen prescriptie evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen prescriptie evaziune fiscala

Care este va rog termenul de prescriptie pentru evaziune fiscala?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 13:45, 4 Iunie 2010
ORDONANŢÃ nr. 92 din 24 decembrie 2003 (*republicată*)
privind Codul de procedură fiscală*)
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 513 din 31 iulie 2007
Data intrarii in vigoare : 31/07/2007


Prescripţia dreptului de a stabili obligaţii fiscale

ART. 91
Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârşirii faptei ce constituie infracţiune sancţionată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
ART. 92
Întreruperea şi suspendarea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale
(1) Termenele prevăzute la art. 91 se întrerup şi se suspendă în cazurile şi în condiţiile stabilite de lege pentru întreruperea şi suspendarea termenului de prescripţie a dreptului la acţiune potrivit dreptului comun.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale se suspendă pe perioada cuprinsă între momentul începerii inspecţiei fiscale şi momentul emiterii deciziei de impunere ca urmare a efectuării inspecţiei fiscale.
ART. 93
Efectul împlinirii termenului de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale
Dacă organul fiscal constată împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale, va proceda la încetarea procedurii de emitere a titlului de creanţă fiscală.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal anasm12 anasm12 In urma cu doi am avut un control fiscal la sediul societatii, care intre timp a fost suspendat timp de 6 luni.Mentionez ca acest control inca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Datorii restante botezatu1980 botezatu1980 am o intrebare daca ma puteti ajuta.am niste datori pe care nu le-am mai platit delok....intrebarea este....e adevarat ca dupa cinci ani te sterge din baza lor ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor fiscale petricamocan petricamocan pentru stopaj la sursa plus alte datorii la bugetul de stat,din martie 2006, dosarul nu a ajuns inca in instanta dar este spre finalizare,care este ... (vezi toată discuția)