avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incasare bani de la o persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incasare bani de la o persoana fizica

Am cumparat o masina pe un srl. Dupa ceva timp m-am gindit sa o cumpar de la firma pe numele meu. Asadar firma emite o factura si chitanta pe numele meu. Valoarea depaseste 20.000 ron. Este corecta operatiunea sau in locul chitantei trebuie emis un bon fiscal de la casa de marcat?
Cel mai recent răspuns: horiabec , utilizator 20:25, 6 Iunie 2010
Pentru relatiile cu persoane fizice nu exista o limita cu privirela suma pe care trebuie sa o incasati/facturati. Puteti face factura si chitanta cu orice suma doriti dv. Cadrul legal se referadoar la persoane juridice (ex. societati comerciale)

"HOTÃRÂRE nr.2.185 din 30 noiembrie 2004" cu "NORME METODOLOGICE pentru aplicarea prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr.15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare"

La punctul 11. "Persoanele fizice, persoanele fizice autorizate sau persoanele care exercită profesii libere, producătorii agricoli, persoane fizice, nu intră sub incidenţa prevederilor ordonanţei".
La punctul 6. Încasările zilnice în numerar ale unui agent economic sunt neplafonate
multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare cu chitanta de la persoana fizica, in suma mai mare de 5000 lei adrianavoica adrianavoica Buna, va rog sa ma ajutati am o situatie cand o firma vinde o masina la o persoana fizica cu factura, suma mai mare de 5000 lei pe care o incaseaza in ... (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica mai mare de 5000 lei pvcc pvcc Buna ziua, ma intereseaza daca, din perspectiva pers. juridice, se pot emite chitante mai mari de 5000 lei de catre o pers. fizica catre o pers. juridica (pe ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)