Contestatia in anulare,fiind o cale extraordinara de atac ,depunerea ei nu suspenda executarea,insa in practica judiciara,instanta investita cu judecarea contestatiei are dreptul sa incuviinteze suspendarea executarii hotaririi atacate,pina la solutionarea contestatiei in anulare,cu conditia darii unei cautiuni (art.319 c.proc.civ coroborat cu art.403 c.proc civ).
Deci, veti formula o cerere prin care veti solicita instantei suspendarea executarii silite pana la solutionare contestatiei in anulare.
Cererea de suspendare se depune la instanta unde ati depus si contestatia in anulare sau o puteti trimite prin posta...Parerea mea este ca o astfel de cerere se poate depune si la primul termen de judecata al contestatiei in anulare.
ideea este ca instanta de apel timisoara ne a dat termen la contestatia in anulare tocmai in 18 octombrie 2010 iar angajatul are sentinta tribunalului resita din recurs in 29.04.2010 ,specific ca institutia nu se judeca cu angajatu,l el este parte in procesul cu Institutia Prefectului .Mai avem dreptul sa facem aceasta cerere de suspendare a executarii atata timp cat avem depusa contestatia in anulare la timisoara .
Daca cererea o depunem pe 18 octombrie 2010 cand este data contestatiei cum putem sa i demonstram angajatului ca acesta nu va fi reintegrat sau suntem obligati sa l reintegram?.Ce cautiune trebuie platita fiind un conflict intre angajat si angajator ?
Sunteti oricum obligat sa il reangajati , cum v-a spus pe larg colegul freeelis. va convine sau nu, altcumva nu se poate! depuneti o cerere de suspendare a executarii separat,desi acesta trebuia introdusa odata cu contestatia dar, pana se judeca trebuie sa-l reintegrati. nu va poate spune nimeni cat va dura.
se poate depune o contestatie de anulare a executarii hotararii la judecatoria de care apartinem si totodata o cerere de suspendare a executarii separat la Curtea de Apel Timisoara ? pentru ca nu se doreste angajarea acestuia si pentru ca parte in proces este Prefectura Resita si nu angajatul x .
El avea dreptul sa ceara investirea cu formula executorie(angajatul) sau Prefectura ,pentru ca institutia noastra cu ei se judecau?