avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatia in anulare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatia in anulare

contestatia in anulare depusa in termenul de 15 zile la Curtea de apel ,anuleaza executarea unei hotarari care este investita cu formula executorie ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 6 Iunie 2010
1. Nu se poate depune o contestatie in anulare a executarii ...nu exista asa ceva in procedura noastra.
Se depune contestatie in anulare impotriva unei hotarari judecatoresti si , totodata, se poate depune cerere de suspendare a executarii acelei hotarari.

2. Cererea de suspendare o depuneti la instanta unde ati depus constestatia in anulare.

3. Care a fost obiectul acelui litigiu si intre cine s-a purtat?
litigiu a fost intre Prefectura si Primar avand ca si obiect incetarea contractului de munca a secretarului comunei .Secretarul a pierdut procesul intentat primarului ca nu a respectat termenul art 7 din Legea Contenciosului 554/2004 si in acelasi timp Prefectura a atacat si ea castigand procesul cu primaria .Primaria a facut recurs la Tribunalul Resita unde a pierdut .Dupa care a urmat atacarea recursului la curtea de apel unde s-a pierdut de asemenea iar in final Primaria a facut contestatie in anulare unde am primit termen in 28 oct 2010 .Intre timp angajatul care nu era parte in proces ,insa despre dipozitia acestuia de incetare a contractului de munca era vorba s-a dus intre timp si a investit cu formula executorie hotararea ramasa definitiva de la tribunalul resita .Primarul vrea mai departe sa astepte si raspunsul contestatiei in anulare de la curtea de apel ca ultima cale de atac si abia apoi sa l reintegreze.
1. Daca Prefectura a castigat procesul referitor la anularea deciziei de concediere, atunci potrivit dispozitiilor legale, numai partea care a castigat litigiul avea dreptul sa solicite investirea cu formula executorie .

2. Prefectura fiind parte in litigiu trebuie sa solicite Primariei punerea in executare a acelei hotarari. Salariatului i se poate raspunde ca nefiind parte in proces , punerea in executare a hotararii respective o poate face numai partea care a castigat procesul. Astfel, el trebuie sa se adreseze Prefecturii si Prefectura sa se adreseze Primariei ...asta ar fi parerea mea.
asa am considerat si noi si de aceea credem este necesara o contestatie la executare la prima instanta la judecatorie ca sa cerem suspendarea executarii.ce credeti?multumesc
Contestatia la executare se depune numai in momentul in care exista deja inceputa executarea silita.

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie cornel-victor cornel-victor In baza unei hotarari irevocabile am obtinut investire cu titlu executoriu. In acelasi timp aceasta hotarare irevocabila a fost atacata cu contestatie in ... (vezi toată discuția)
Se poate suspenda executarea dupa depunerea unei contestatii in anulare? selfdefender selfdefender Am primit o somatie pentru evacuare, am depus o contestatie in anulare la Curtea de Apel pentru recursul declarat nul ca nemotivat, desi motivele erau ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare liliana elena liliana elena Prin decizia Tribunalului a fost validata poprirea pana la concurenta unei sume asupra datoriilor pe care tertul poprit, institutie publica le datoreaza ... (vezi toată discuția)