avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate plati creditul astfel?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate plati creditul astfel?

Buna ziua! Am auzit de urmatoarea speta, ce poate fi considerata totodata si o idee de afaceri... Se cumpara un imobil, de exemplu un apartament, se garanteaza cu insusi apartamentul prin ipoteca, dupa care se inchiriaza acel apartament...chiria servind la plata creditului.

Se poate realiza asa ceva... cel putin din punct de vedere legal???

In ceea ce priveste afacerea in sine nu intreb acesta fiind un forum despre probleme legale... :))
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 00:10, 13 Noiembrie 2010
Buna ziua ! Este perfect legal , cu specificatia ca plata contravalorii chiriei se plateste proprietarului care plateste apoi unitatii creditoare .
E posibil si
in urma incheierii unei conventii intre parti ( locator si locatar), se poate plati rata direct la banca creditoare, nu e obligatoriu sa fie platita personal de catre debitor.
da, se poate, doar ca banca nu trebuie sa stie, deoarece in contractul de credit (si am citit 2 de la 2 banci diferite) scrie ca nu ai voie sa inchiriezi pana nu achiti creditul
In realitate, in majoritatea contractelor de credit exista o clauza care impune acordul bancii pentru a inchiria. Interdictia totala este putin uzuala si cine are un astfel de contract inseamna ca poate ar trebui sa mai caute si alte oferte de creditare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Închiriere apartament ipotecat Dragos.27.10.90 Dragos.27.10.90 Buna ziua, am un apartament cumpărat prin credit ipotecar as putea să îl dau in chirie? In CF îmi scrie \"Interdictie de grevare cu sarcini si/sau ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria apartament cumparat cu credit ipotecar (ipoteca de rangul 1) ? xxgeoxx xxgeoxx Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: urmeaza sa fac un credit ipotecar (cu ipoteca de rangul 1 cred...), la BCR sau CEC Bank, in vederea ... (vezi toată discuția)