1. Intr-un proces de partaj prin lege este admisa proba cu martor daca persoana implicata in dosar ( reclamant sau parat) o solicita?
2. Care este procedura intr-un proces de partaj dupa depunerea unei cereri de recuzare pentru judecator? Se suspenda judecarea procesului in favoarea cererii de recuzare? Cum se procedeaza?
Cu stima
1. Am solicitat instantei proba cu 2 martori in procesul de partaj - cererea a fost respinsa, nu mi s-a admis proba cu martor; Am revenit cu cerere proba martor la urmatorul termen de jucata - s-a respins cererea din nou; am solicitat proba cu martor si prin cerere prelungire probatoriu cu argumente, precizari de ce este necesara admiterea probei cu martor - mi s-a respins cererea si de aceasta data fara ca judecatorul sa motiveze de ce respinge aceasta solicitare.
2. Am depus cerere de recuzare pentru judecator , iar acesta a dat termen de judecata avertizandu-ma ca ne vom reintalni la termenul de judecata in aceeasi formula.
Daca am depus cerere de recuzare trebuia sa dea sau nu un nou termen de judecata in procesul de partaj?
Cu stima
1. nu este precizata obligatia de a admite o proba, dar nu se intelege de ce a procedat asa judecatorul. Am vazut respingeri de probe sau de intrebari adresate martorilor, dar nu prea se intelege motivul la dvs.
2. nu trebuia sa dea termen.