avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier fara victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier fara victime

Seara trecuta am fost implicata intr-un accident cu prietenul si inca o prietena. El era la volan, eu dreapta fata,prietena in spate. pe drum cu prioritate, o masina a iesit de pe un drum secundar fara sa se oreasca la indicatorul Stop, si am intrat in ea. Masina respectivei era avariata putin pe partea dreapta fata, masina in care ma aflam are partea de la motor facuta praf (in principal nu se mai poate repara). Victime nu au fost, decat prietena care se afla in locul din spate, care s-a lovit la cap.

Acum, una din intrebarile mele este... doamna ce a iesit de pe drumul cu Stop si-a recunoscut vina, nu stiu inca ce s-a stabilit. Dar noi in declaratie am mentionat ca aveam 60-65km/h. Am inteles ca daca nu sunt victime, nu poate sa i se ia permisul de conducere, desi era peste viteza legala, din moment ce doamna respectiva nu a respectat prioritatea si semnul de oprire.

Acum in situatia asta cine iese vinovat? Fara victime, iese doamna respectiva vinovata si prietenul meu va primi eventual amenda si puncte pt depasirea vitezei?
Dar daca prietena lovita la cap depune plangere, si se fac investigatii cu dosar penal, e mai rau pentru prietenul meu sau se rezolva ceva?

Nu stiu ce s-a stabilit pana in momentul de fata pt ca de-abia au trecut nici 12 ore, dar este o procedura normala sa li se pastreze permisele celor implicati in accident la politie? Sau este semn ca le va fi suspendat ?
Pentru a fi mai explicita, mai ales in ce priveste accidentul rutier soldat cu vatamari corporale si/sau deces : m-am referit la expertiza tehnica auto extrajudiciara , la care apeleaza organul de cercetare a accidentului , pe timpul instrumentarii dosarului la acest nivel de competenta , ce impune concluzia unui expert, din care sa rezulte printre altele: cauzele, imprejurarile producerii accidentului, dinamica , modalitatea in care ar fi putut fi evitat accidentul, etc. La aceasta expertiza, partile implicate in accident isi pot numi pe cheltuiala lor, experti-parte.

Daca in final , parchetul dispune prin rezolutie trimiterea in judecata , pe timpul procesului, instanta sau partile pot solicita administrarea probei cu expertiza tehnica [b]judiciara, adica o expertiza distincta de cea extrajudiciara, ale carei concluzii suporta completare, obiectiuni , contraexpertiza (dupa caz).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Catalin_de_la_Berlin Catalin_de_la_Berlin Buna ziua, Spatamana trecuta am fost implicat intr-un accident auto in care am iesit vinovat conform PV pentru nerespectarea prioritatii. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime Ionut.Barbu Ionut.Barbu Buna ziua, luna trecuta am fost implicat intr-un accident auto, o masina care venea de pe contrasens a patruns pe banda mea pentru a intra pe un drum secundar, ... (vezi toată discuția)