Asociatia de propietari(presedintele/comitetul) pot modifica unilateral suma negociata cu locatarii pentru plata chiriei unui uscator ? (am un contract de inchiriere valabil pana in 2011.) Multumesc!
Deci sa inteleg ca Asociatia, reprezentata de presedinte(renumerat din banii nostrii si care stiu ca are rolul de a administra condominiul) ne poate fixa orice chirie pe un spatiu pe care noi (inclusiv eu) suntem proprietari ?Exista asta stipulat undeva in lege ?
Multumesc mult pt . raspunsuri !
Nu va suparati, Dv. sunteti un proprietar care foloseste spatiul tuturor celorlalti proprietari (uscatoria este spatiu comun - al tuturor). Presedintele asociatiei ii reprezinta pe toti, nu numai pe Dv.
Si ceilalti proprietari il platesc pe presedinte, la fel ca si Dv., dar el are datoria sa vegheze asupra beneficiilor tuturor proprietarilor.
Dar eu zic ca o negociere cinstita, corecta, fara a considera ca sunteti mai proprietar decat ceilalti, e mai potrivita decat a cauta in lege un cuantum legal al chiriei.
In lege scrie ca poate intermedia inchirierea spatiilor comune. Nu scrie intre ce limite. Aveti libertatea sa nu acceptati.
Imi pare rau ca am fost inteles gresit.In lege scrie ca poate"intermedia inchirierea spatiilor comune."nu ca "fixeaza" chiria u n i l a t e r a l,.Nu m-a consultat nimeni si nici pe vecini,n-a existat o negociere. Scuze pentru..."ton" dar nu mi se pare normal ca in cadrul unui condominiu cum este o scara de bloc(unde suntem cu totii la fel de proprietatri),sa se ia hotarari(au mai fost si altele)de catre cineva din afara condominiului(fie el si presedinte de as,)care poate avea alte interese.
Binenteles, nu pot sa nu fiu de acord cu o negociere in limitele bunului simt.Dar nu sa mi se impuna o suma pe care n-am cum s-o platesc.Stiu, o sa-mi ziceti sa renunt,dar uscatorul e cumva in apartament(din constructie)si ar foarte greu sa-l foloseasca cineva din afara.
p.s.Am toata stima pt. munca din asociatie in general, atunci cand este facuta corect,eu insumi am fost membru(nerenumerat) in Comitet mai mult de 15 ani.
Multumesc mult pentru intelegere !
Pai la urma urmelor ce intelegeti Dv. prin a intermedia? Nu si a propune o chirie in numele asociatiei pe care o reprezinta? Nu comitetul executiv intocmeste si nu presedintele semneaza contractul de inchiriere al spatiului respectiv?
Una-i una, si-alta-i alta, cum se zice. Acum de la contestarea sumei chiriei ati ajuns sa contestati si pe cine se ocupa de acest contract.... Comitetul executiv si presedintele asociatiei sunt alesi de proprietari tocmai pentru a se ocupa de treburile asociatiei si a-i reprezenta.
Atata timp cat chiria a fost convenabila nu va puneati problema ca presedintele este din afara condominiului, acum ca s-a marit chiria il contestati.
Eu nu stiu ce face omul ala acolo pe post de presedinte si de ce el este "din afara condominiului", dar e normal ca Dv. sa platiti o chirie pentru ca folositi in exclusivitate un spatiu care mai este si al altor proprietari din scara aceea.
Cred ca singura problema este suma chiriei, care o fi discutabila si tocmai de aceea am zis ca puteti negocia.
Imi pare rau,nu cred ca vorbim aceeasi "limba". 'A intemedia",a fi intermediar
inseamna a mijloci, a inlesni(D.E.X.).Seamana asta cu "a impune"?.Eu am fost,cred destul de clar:Nu a existat negociere(discutie,tratare).Si dumneavoastra a-ti spus ca pot negocia.Deci mi se parea normal sa fie o discutie,tratare si pe urma sa fie fixata suma.Prin urmare, doream o negociere inainte, in sensul real al cuvantului.Nu contest in nici un fel persoana presedintelui ci unele actiuni ele dansului.Este corect sa se faca anumite lucrari pe scara si sa nu fim consultati , sa nu se prezinte ofertele?Noi credem ca nu.V-am spus, apreciez munca unei Asociatii si eu ma implic in rezolvarea problemelor, si nu doresc decat sa mi se respecte drepturile atatea cate sunt.Legea este interpretabila(ca la noi..)si tocmai de aceea v-am cerut o parere pertinenta. Va multumesc oricum !