avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... subinchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

subinchiriere

Doresc sa subinchiriez un spatiu comercial . In contractul de inchiriere nu este nicio mentiune privind dreptul sau interdictia chiriasului de a subinchia . In aceast caz , este necesar acordul expres al proprietarului spatiului .
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:35, 8 Iunie 2010
Legea locuintei se aplica exclusiv locuintelor (adica apartamentelor, caselor), nu inteleg cum s-a ajuns la aplicarea ei intr-un spatiu comercial! Chiar daca ar fi apartament, o data ce i s-a schimbat destinatia (prin stabilirea sediului social) nu mai este locuinta.

Darie Tudor a scris:
Spatiul este unul localtiv fie ca este destinat locuirii, fie altui scop. In acest sens:
• Spaţiu locativ, (numit şi fond locativ) - ansamblul suprafeţelor din interiorul clădirilor destinate locuinţei sau unor alte scopuri:
o birouri, destinate activităţilor social-culturale,
o spaţii comerciale, destinate activităţilor comerciale,
o ateliere, destinate activităţilor industriale şi prestări de servicii,
o depozite,
o garaje, etc.

Nu stiu ce e cu enumerarea asta, dar legea 114 se aplica locuintei, asa cum este ea definita in ACEA lege, nu in alta parte. Prin urmare, va inselati, iar legea aplicabila este codul civil.


Daca in contractul de inchiriere nu se prevede nimic si nu exista clauze din care sa se subinteleaga ca acest contract e incheiat in considerarea persoanei chiriasului, atunci puteti subinchiria.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
O sa fiu exact . Proprietarul este primaria ( unei comune ) , chiriasul este un cabinet medical xxxx SRL , iar potentialul subchirias este o farmacie yyyy SRL .
Multumesc pentru raspunsuri .
Nu cred ca are sens sa repet ce am spus mai sus, raspunsul e acelasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie initiala a spatiului comercial luciadamsa luciadamsa Schimbarea unei activitati economice cuprinse in sectiunea M a CAEN cu o alta cuprinsa in sectiunea S a CAEN, inseamna schimbarea destinatiei initiale a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta marcel1995 marcel1995 Eu ca propietarul (persoana fizica ) unui spatiu cu destinatie LOCUINTA am dreptul sa inchiriez ca si spatiu pt petrecere privata ,2. sau am dreptul sa cazez ... (vezi toată discuția)