avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere locuinta

Eu ca propietarul (persoana fizica ) unui spatiu cu destinatie LOCUINTA am dreptul sa inchiriez ca si spatiu pt petrecere privata ,2. sau am dreptul sa cazez pt 1 sau mai multe noptii persoane care imi platesc pt acest lucru . cu toate ca casa are destinatie spatiu de locuit . Ce trebuie sa fac sa fiu conform legii in vigoare
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:24, 1 Ianuarie 2017



In primul rand trebuie sa sachimbati in cartea funciara spatiul apartamentului ca si locuinta in spatiu comercial , spatiu de birouri, inchiriere in regim hotelier.... descrierea acestuia ... apoi toata documetatia necesara abtinerii avizelor pentru functionare.
Pentru schimbarea destinaţiei locuinţei este necesar şi suficient acordul proprietarului locuinţei şi avizul favorabil al locatarilor vecini pe verticală şi oriziontală.
Potrivit dispoziţiilor art.64 din Legea locuinţelor nr. 114/1996 schimbarea destinaţiei locuinţelor situate în clădiri colective se poate face numai cu acordul proprietarului locuinţei în cauză şi cu avizul favorabil al proprietarilor sau respectiv al titularilor contractelor de închiriere ai locuinţelor învecinate pe verticală şi orizontală.
Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Spatiul in discutie se afla in imobil de locuit in comun ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie bun proprietate fortata Calyope Calyope Blocul in care locuiesc are doua intrari. Pozitia blocului e una centrala. In celelalte scari s-a facut o schimbare a destinatiei primului spatiu de intrare, ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament (spatiu locativ) unei firme TTina TTina Un apartament din bloc a fost inchiriat de catre proprietarul lui unei firme, fara a cere acordul asociatiei de proprietari si pe cel al proprietarilor ... (vezi toată discuția)
Bună seara! pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la ... Drlauracristescu Drlauracristescu Bună seara! Pentru deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul unui bloc, trebuie acordul tuturor vecinilor din acel bloc? Sau doar cei pe verticală, ... (vezi toată discuția)