avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita sotie pt credit nevoi personale sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita sotie pt credit nevoi personale sot

Deci problema mea este asa. Sotul a luat un credit de nevoi personale in prima luna de casatorie, nu am girat si semnat pentru el.Acum nu si-a platiti ratele si primesc scrisori ca urmeaza sa fie dat in judecata si executare silita. Suma e 10000 ron si ma intreb daca pot sa ma execute pe mine ca sotie silit avand in vedere ca am o parte din apartament obtinuta prin succesiune de la tatal meu in timpul casatoriei, iar cealalta parte e a mamei.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 15:58, 23 Martie 2011
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii, nu comune, deci nu ar trebui sa fiti executate silit cu privire la apartament.
In schimb, pot fi supuse executarii silite alte bunuri dobanite in timpul casatoriei, considerate comune.
Va poate pune poprire pe venituri. Casa nu o pot executa.
In cazul in care nu sunteti titular sau girant in cadrul contractului de credit, nu puteti fi executata silit.
In cazul in care exista bunuri comune, banca va cere partajarea bunurilor comune, intrucat nu poate executa decat partea din casa care apartine sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj lllucci lllucci Buna ziua!As vrea sa cer un sfat pentru sora mea.E in situatia de a divorta de sotul ei,cu care nu se mai intelege.Au un apartament achizitionat in rate(pe 20 ... (vezi toată discuția)