avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat poate sta un dosar la politie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat poate sta un dosar la politie?

Am un dosar la politie din 2007 in care sunt invinuita conf art 215 cp. Am fost chemata la politie ptr declaratii, am facut expertiza care a fost depusa de catre experta in dec 2008 dar nu am fost chemata ptr a-mi da un exemplar. Din expertiza nu reiesea ca ma fost vinovata. De atunci nu mai stiu nimic. Astazi a sosit o citatie ptr a ma prezenta la politie, iar daca nu ma duc va fi emis mandat de aducere. Pana astazi m-au chemat prin telefon. Cat va mai dura dosarul asta?
Va multumesc

Cristina
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:17, 9 Iunie 2010
Citarea se poate face si prin nota telefonica .
Veti lua cunostinta despre expertiza efectuata cand vi se va prezenta materialul la terminarea cercetarilor , intrucat faza de urmarire penala are caracter nepublic .
Indrumarea ar fi sa va prezentati asistata de un avocat,in limita posibilitatilor financiare, sa nu dati declaratie decat in prezenta acestuia si eventual sa solicitati,daca este cazul alte probatorii in dovedirea nevinovatiei dvs.
Ati fost citata la efectuarea expertizei? Ati fost prezenta la efectuarea ei? Vi s-au solicitat lamuriri de la expertul desemnat de organul de u.p.? Daca nu, depuneti o cerere prin care solicitati refacerea raportului pentru ca, daca nu ati fost citata pentru a participa la efectuarea expertizei, aceasta nu va este opozabila si vi s-a incalcat astfel dreptul la aparare. ;)
Trebuie sa va prezentati la organul de CP pentru a lua la cunostinta de rezultatul cercetarii. Ar fi bine sa va reprezinte un avocat inca din faza de UP.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere plangere la ceccar Krissia . Krissia . Care este termenul in care se poate depune plangere la CECAR impotriva unui expert contabil judiciar? Si baza legala va rog. Dar termenul pt plangere penala ? (vezi toată discuția)
Expertiza topografica Elena Soare Elena Soare Suntem 5 co indivizionari pe 3 terenuri agricole. Unul dintre co indivizionari ne-a chemat in judecata pentru iesire din indiviziune. Cele 3 titluri de ... (vezi toată discuția)
Dată limită de reținut de expertul contabil - în calculul plății datorate de angajatorul care nu a făcut plata salariului, după concedierea abuzivă viktorV viktorV Bună ziua ! Sunt petent, într-un dosar în faza de cercetare penală. În aflarea prejudiciului pe care îl înregistrez, din neplata de diferențe ... (vezi toată discuția)