avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ma lupt de cand ma stiu cu vecinul . Acum isi pune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ma lupt de cand ma stiu cu vecinul . Acum isi pune acoperisul deasupra gardului meu ce sa fac?

de mic copil am avut probleme cu noii nostri vecini care si-au trantit ocasa cu etaj la mai putin de 2 mtri de gard si 6 metri de casa acum incep sa-si mai construiasca o casa si acoperisul e la nivelul gardului meu. Cum sa procedez? Dar in termen legal si cat mai scurt.
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:43, 8 Iunie 2010
Mergeti la Primarie - Serviciul Urbanism, explicati situatia de fapt si solicitati verificarea daca vecinul a respectat conditiile Autorizatiei de constructie. Daca nu, va fi amendat si obligat a intra in legalitate. Daca a edificat nelegal dar Primaria sta si doarme, va puteti adresa instantei cu o actiune pentru obligarea vecinului la demolarea constructiei sau partii din constructie construita nelegal.
Va recomand angajarea unui avocat. ;)
Chiar daca acoperisul este la nivelul gardului, daca picatura stresinii este directionata pe teritoriul sau ori pe strada, nu este in afara legii.
Art. 615 Cod civil. Tot proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel încât apele din ploi sã se scurgã pe terenul sãu, sau pe ulite, iar nu pe locul vecinului sãu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai ... Adrian198610 Adrian198610 As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai înaltă decât o magazie de vara sunt case săsești toată apa cade pe acoperișul meu apoi ... (vezi toată discuția)
Acoperisul vecinului depaseste linia de hotar mishu1981 mishu1981 Buna ziua, Am si eu o intrebare vis a vis de picatura streasinii.Am observar ca peste tot se mentioneaza:[i]Tot proprietarul este dator a-si face streasina ... (vezi toată discuția)