avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acoperisul vecinului depaseste linia de hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acoperisul vecinului depaseste linia de hotar

Buna ziua,
Am si eu o intrebare vis a vis de picatura streasinii.Am observar ca peste tot se mentioneaza:Tot proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel încât apele din ploi sã se scurgã pe terenul sãu, sau pe ulite, iar nu pe locul vecinului sãu.Dar daca acoperisul vecinului depaseste linia de hotar dar el are burlane de scurgere care se scurg pe terenul lui mai este ilegal?
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 08:44, 14 Iunie 2011
Parerea mea este ca nici acoperisul nu are voie sa depaseasca limita de hotar ba mai mult din cate stiu trebuie sa fie in interior cu apx. 50 cm.
Pai si apa de pe burlan tot picatura de streasina e, care nu are voie sa fie pe proprietatea dv, Daca se scurge pe terenul lui, e bine. Dar daca se infunda burlanul?
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
elena138, utilizator
Se poate sa ma ghidati catre o lege sau ceva in acest sens care prevede ca streasina trebuie sa fie in interior cu cca 50 cm ???
Cod civil SECTIUNEA IV
Despre picãtura stresinilor
Art. 615. Tot proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel încât apele din ploi sã se scurgã pe terenul sãu, sau pe ulite, iar nu pe locul vecinului sãu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca bucata aia de acoperis nu incurca cu nimic si nu produce nici o paguba, nu vad de ce trebuie cautate atatea articole de lege... Buna intelegere intre oameni rezolva cazuri care nu le prevede nici o lege.

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa francesca1985 francesca1985 Buna ziua. As vrea sa va prezint o situatie si as dori sa imi spuneti daca reclamantul are calitate procesuala activa In anul 2006 am construit un garaj insa ... (vezi toată discuția)