avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silitã fãrã ipotecã
Discuție deschisă în Executare silită

executare silitã fãrã ipotecã

Am contractat un credit în valută în vederea unei refinanţări a 2 credite în lei. Nu am depus ca garanţie locuinţa (ipotecă). Este posibil ca în cazul în care nu mai achit ratele să fiu executat silit inclusiv pe locuinţă (proprietate exclusivă)? Apreciez dacă se poate oferi un răspuns cât mai detaliat.
Mulţumesc.
executarea silita se face asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale debitorului, prin oricare din formele prevazute de lege simultan sau succesiv.
sigur ca se poate executa si locuinta ,depinde de valoarea debitului;
daca debitul este mic e posibil ca unii judecatori sa nu aprobe cererea de executare imobiliara, adica a locuintei si sa va fie executate bunurile mobile: venituri din salarii sau pensii...etc, autoturisme ....., bunurile din casa...etc
Si pe mine ma intereseaza subiectul,considerand ca daca contractezi un credit cu garantie "salariul",numai acesta poate fi executat.Daca esti in situatia sa nu mai ai salariu,banca nu are decat sa astepte sa te angajezi pentru a incepe din nou sa platesti rate.Dupa ce ne-au agresat ani de zile cu oferte care mai de care mai tentante si fara garantii,acum au pretentia sa ne ia si casele,chiar daca nu ai depus-o ca garantie.Ca in orice economie de piata,banca a riscat,poate sa treaca la pierderi.Aceasta este parerea mea,sa piarda si ei,caci ei ne-au adus in situatia in care suntem.
pentru recuperarea sumelor imprumutate, banca recurge la executarea silita a imprumutatului, executare facuta sub toate formele ei.
trebuie spus faptul ca nu este nevoie de un proces in instanta pentru obtinerea unui titlu executoriu in vederea recuperarii sumelor daca, la semnarea contractului de imprumut partile au convenit ca insusi contractul de imprumut sa reprezinte titlu excutoriu.
Mulțumesc tuturor, profesioniști și neinițiați, care mi-au sărit în ajutor cu comentarii! Într-adevăr, dacă oricum banca îți poate lua casa, pe care nu ai ipotecat-o, în cazul meu, o sărăcie de garsonieră, obținută prin mijloace financiare proprii, pentru care m-am luptat 3 ani la partajul intentat de fosta soție și am plătit sultă, de aceea m-am și împrumutat la bănci... ce rost, ce logică și ce echitate mai constituie garanția cu bunuri imobile față de garanția cu buletinul sau obrazul?!... Nu am semnat contractul de credit cu giranți sau garanții imobiliare și evident, nefiind un om cu pregătire juridică, la fel ca și majoritatea zdrobitoare a semnatarilor unor astfel de hârțoage de îndatorare, nu am citit toată poliloghia cu fonturi cu corp de 6 sau chiar 4 puncte.

La momentul actual însă, sunt în imposibilitate de plată, am suferit 3 operații chirurgicale în 3 ani, ceea ce normal că a costat, soția mea (actuală, 31 de ani, casnică) este depistată de aproape un an cu scleroză multiplă, se află la al 2-lea puseu, este nevăzătoare în proporție de 50% cu ochiul drept și 30% la ochiul stâng, și cu toate drumurile și banii cheltuiți aiurea pe analize, internări și investigații, nu poate fi admisă în Programul național. Pentru că e prea bolnavă, dar prea tânără.

Nu mi-am cumpărat nici plasme, nici merțuri, nici măcar termopane sau parchet de banii împrumutați de la bancă. Totul s-a dus pe achitarea unor datorii mai vechi. Vreau doar să mor liniștit în casa mea, nu să trag sistemul financiar-bancar pe sfoară.

Lucrez de 23 de ani în mediu radioactiv și aș putea ieși la pensie oricând. Dar pensia aceea nu mi-ar ajunge nici de o incinerare totală.

Încă o dată, mulțumesc respectuos celor ce și-au sacrificat din timpul lor prețios pentru a-mi răspunde. De asemenea, aștept cu nerăbdare și alte opinii, de preferat, pe cele ale unor profesioniști sau pe cele bazate pe o cazuistică recentă.

Sănătate și putere!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
bosquet, utilizator
daponte stefan a scris:


Pentru ce mai sunt bune garantiile ipotecare daca oricum banca iti poate lua casa?Sa se schimbe legea!



Interesanta intrebare!
Pentru ca un lucru este clar si cert: daca se cerea din capul locului garantie imobiliara pentru "CREDIT DE CONSUM", nimeni, absolut nimeni NU CONTRACTA de la bun inceput un astfel de credit! Pentru ca era imposibil ca cineva "sa-si puna casa" la bataie ca sa obtina bani de concediu, sau sa-si ia nu stiu ce PC sau home cinema, sau pentru nu stiu ce nevoi personale ("de consum", se presupune).
Nu cred ca trebuie schimbata nicio lege, ceva e in neregula deja, ceva e ilegal...
Poate ne spune cineva, care este valoarea juridica a garantiilor (venituri (salariu), ipoteca, in speta) constituite intr-un contract si cum pot ele (garantiile) influenta termenii contractului, sau incheierea/neincheierea lui (a contractului).
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)
Credit fara ipoteca ! infolegi infolegi In cazul creditului de nevoi personale se poate face executare silita pe proprietati ( casa, masina, etc ) daca in contract au fost specificate ca si garanti ... (vezi toată discuția)
Imprumut nevoi personale cu garantie laryp laryp In 2008, am facut un imprumut de nevoipersonale la [banca ], si am pus garantie casa, la evaluare in 2008 locuinta valora 100 000 euro, eu am imprumutat doar ... (vezi toată discuția)