avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa radio-tv
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa radio-tv

Incepand cu 1 ian 2010 impozitul forfetar a exclus regula impozitului pt. microintreprinderi..... atunci taxa radio tv la ce valori se plateste.... deci excluderea de la acesta taxa a microintreprinderilor nu se mai aplica pt. ca nu mai exista microintreprinderi?.... si atunci platim taxa radio tv la fel ca toate celelate intreprinderi, adica 50 lei lunar tv si 30 lunar radio?
Cel mai recent răspuns: Sanas , utilizator 10:09, 11 Iunie 2010

Societatile comerciale NU datoreaza aceasta taxa daca nu beneficiaza in mod direct de servicii radio si TV si nu detin la sediu aparate de televiziune sau de radio, nici alte echipamente tehnice care sa permita accesarea serviciilor de radio sau televiziune.
Prin sentintele civile nr. 767/2008 (dosar 1428/33/2008) si nr. 733/2008 (dosar 1426/33/2008), Curtea de Apel Cluj a decis anularea art. 3, alin. 1 din HG nr. 977/2003 si ale art. 3, alin. 1 din HG nr. 978/2003, potrivit carora taxele radio, respectiv TV, se datoreaza de toate persoanele juridice romane, indiferent de faptul daca detin sau nu aparate de receptionare a informatiei radio si TV.
Avind si eu un asemenea caz..m-am lamurit:D
multumesc..super..~~
mai jos aveti un link catre un articol despre subiect, pentru detalii suplimentare, articol publicat tot pe acest site:
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc! pentru aceasta informatie importanta.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio bubu.g bubu.g Am o rugaminte ;daca ma poate lamuri cineva cu taxa radio;pana la urma decizia Inaltei Curti din aprilie 2009 este valabila tuturor societatilor ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru servicii de radiodifuziune crysenc21 crysenc21 Buna ziua, pe adresa societatii unde sunt administrator a venit o notificare de plata a taxei de radiodifuziune pentru perioada martie-decembrie 2008? ... (vezi toată discuția)
Taxa radio DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si v-as ruga sa imi spuneti ce sa fac.Am primit , acum cateva luni , pe adresa firmei mele , o notificare de plata a taxei ... (vezi toată discuția)