avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie de venit (persoana fizica), chiar daca nu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie de venit (persoana fizica), chiar daca nu am avut activitate!

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate. In 2009 am avut un contract de colaborare cu o firma de asigurari, persoana fizica fiind. Nu l-am inregistrat la Administratia Financiara pentru ca am renuntat repede la el. Nu am avut nici o activitate, deci nici un venit in urma lui. Acum cateva zile mi-a ajuns o scrisoare de la ANAF in care mi se cere ca in termen de 15 zile sa fac declaratia de venit pentru 2009. E normal? in conditiile in care nu m-am inregistrat ca prestand activitati independente? Puteau cei de la firma cu care "am colaborat" sa inregistreze contractul fara acordul meu? Sunt dator la stat? :( #-o
Cel mai recent răspuns: anoemidalma , utilizator 23:07, 9 Iunie 2010
Chiar daca nu v-ati inregistrat la ANAF, sunt destul de sigura ca ei stiau ca dvs ati incheiat un contract de colaborare. Nu v-ati inregistrat, deci nu ati primit un cod fiscal. Pe scrisoarea de la ANAF daca apare un cod fiscal (adica pe numele dvs) atunci inseamna ca v-a inregistrat firma la finante. Ceea ce nu stiu sincer daca este legal, dar daca s-a acceptat la ANAF... probabil ca nu trebuia sa va duceti dvs personal ci o putea face oricine... Am avut si noi o problema asemanatoare cu decalaratia de venit, parintii mei au avut o asociatie familiala si au intrerupt toate contractele inca in 2004, adica din 2004 nu mai exista AF. Si acum, in 2010 au primit o scrisoare sa se duca si ei sa declare veniturile pe AF... Cu o simpla vizita la finante s-a rezolvat, dar in cele 3 ore pe care au petrecut-o acolo stand la rand si asteptand ca personalul sa-si bea cafeaua...puteau sa faca altceva. Asta e, eu va recomand sa va duceti si sa clarificati situatia, daca nu doriti sa va treziti cu o amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala pana bogdan pana bogdan in cursul anului 2009 mi am infiintat o intreprindere individuala, am luat in arenda 3 hectare de teren agricol, constituirea intreprinderii individuale era ... (vezi toată discuția)
Declaratie de venit anoemidalma anoemidalma V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu opinii in legatura cu declaratia de venit la finante. Din martie 2009 colaborez cu o firma de vanzari ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu pfa marcellro marcellro Am avut o intreprindere individuala deschisa in luna septembrie 2008. Din cauza anumitor probleme am inchis o in iunie 2009. Am platit suma aferenta venitului ... (vezi toată discuția)