avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie de venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie de venit

V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu opinii in legatura cu declaratia de venit la finante.
Din martie 2009 colaborez cu o firma de vanzari directe, cu contract de colaborare, si mi s-a retinut la sursa impozitul de 16%. Acum am primit o scrisoare de la finante, sa ma duc sa depun declaratia de venit... cea care m-a recrutat in afacere nu mi-a zis asta la vremea respectiva, desi ea lucra deja de 5-6 ani. Este o noutate ca trebuie sa depuna declaratii si cei de la care se retine la sursa impozitul? Sau asa era si inainte?
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 18:03, 17 Iunie 2010
firma cu care colaborati trebuia sa va inmaneze o adeverinta de venit pe anul 2009 , in baza careia completati si depuneti D 200 . retinerea impozitului este de 10 % (ve-ti vedea din adeverinta) si de aceea trebuie declarat venitul pentru ca fiscul sa faca regularizarea impozitului . solicitati adeverinta de la firma cu care colaborati si depuneti cat mai repede D 200 .succes !
Multumesc pentru raspuns, dar trebuie sa va contrazic. Nu 10% s-a retinut, ci 16%, doarece in calitate de PFI mi se retine intregul impozit. Intre timp am primit si adeverinta de la firma, din care reiese acelasi lucru. De aceea nu inteleg necesitatea acestei declaratii... Daca era 10%, atunci as fi inteles ca trebuie pentru regularizare.Dar asa... Ne fac sa umblam la finante si sa stam zeci de minute, pentru nimic.
veniturile obtinute de dvs in urma colaborarii nu sunt venituri de natura salariala , ci sunt " venituri din activitati independente " pentru care aveti obligatia declararii lor prin D 200 , indiferent de cota de impozitare .
[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
vidiva, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de agent de asigurari. ce trebuie sa depun si cand. robertmihairadu robertmihairadu Va salut. Am si eu o nelamurire: am un contract de agent de asigurari cu o anumita firma de asigurare. Dupa cum stiu, impozitul integral se opreste la sursa. ... (vezi toată discuția)
Impozit anaf nefondat IoanaAB IoanaAB Buna ziua, sunt muzician fara pfa sau alte firme si recent am primit instiintari de la ANAF cum ca nu mi-am trimis declaratii pe venit pe ultimii 3 ani. Atunci ... (vezi toată discuția)
Plata impozit diferenta carerra carerra In vara am incheiat un contract de colaborare pe o luna. O parte din impozit s a retinut la sursa si o parte, restul, mi s a zis sa l platesc personal(nu stiu ... (vezi toată discuția)