avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa meteorica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa meteorica

Furnizorul de apa a solicitat plata apei meteorice de doua ori pe an, apa fiind in m.c. si la pretul apei de canalizare. Care e modalitatea de repartizare a valorii ei si principiul ce sta la baza impartirii. Mentionez ca 8 din 12 scari ale asociatiei au scurgerea apei de pe terase nu in instalatia de scurgere ci pe exteriorul blocului, prin burlane, apa intrind in pamint.
Cel mai recent răspuns: anla2 , utilizator 10:34, 11 August 2020
Presupun ca va vine o singura factura la apa rece in care se include si acesta faimoasa apa meteorica.
O introduceti la gramada cu apa rece si cu canalizarea si faceti un singur pret al apei reci, pret pe care il aplicati in calcule.

Nu va complicati cu impartirea acesteia, ca nu scrie nicaieri cum se imparte si e mult zbucium pentru o nimica toata!
modul de calcul al apei meteorice se face in baza legii nr. 241/2006, legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare

repartizarea pentru fiecare apartament se face in baza unui regulament de organizare si functionare a serviciul de alimentare cu apa si canalizare, aprobat de Consiliul local si de ANRSC
sunt mai multe prosibilitati de repartizare
pueti primi detalii de la consilierii locali care au aprobat regulamentul pentru operatorul din orasul dvs
Da, poate, de impartit 3 lei la 300 de oameni. Asta spun. E zbucium mare pentru nimica toata!
In IS furnizorul de apa potabila a renuntat la faimoasa apa de ploaie - care la drept vorbind face mai mult bine decat nu's ce pagube - prin spalarea canalelor colectoare care pe timp de seceta se colmateaza de mama focului. Stati nu va bucurati, ca de fapt "baietii" au recurs la o smecherie de toata frumusetea: au desfiintat aceasta taxa pentru populatie, in aceasta categorie ramanand numai agentii economici, dar si aici situatia este de rasul curcilor - termei legal de facturare apa meteorica: Hot. nr. 2/12.05.2009 a ARSACIS - adica la unui ap. de cca. 60 mp i se vor repartza 0,21 mc/luna, adica 0,35 lei - iar pentru populatie, dar si pentru agenti economici apele uzate nu se mai calculeaza cu 80% din volumul apei consumate, ci 100% !
Deci la asociatia noastra scutirea este de aprox. 150 lei (valoare medie), iar incarcarea de aprox.1280 lei. Este bine? Depinde in ce curte esti!
...................................
Deci ca raspuns, vedeti ce spune Hot. nr. 2/12.05.2009 a ARSACIS. Noi am repartizat aceasta cheltuiala pe cota-parte indiviza de proprietate, iar acum pentru agentii economici, direct pe apartamentele respective (0,35 lei/ap.).
Asa cum este firesc trebuie sa citim factura si explicarea aplicarii acestei taxe. Furnizorul de apa taxeaza si canalizarea, apa menajera. Apa de ploaie se colecteaza, se scurge de pe terase in canalizarea orasului indiferent ca se scurge pe conducte pluviale in interiorul sau in exteriorul blocului.
Cantitatea de apa pluviala este taxata in functie de suprafata teraselor blocurilor.
La noi pana acum un an se facrtura cantitatea de apa consumata conform apometrului general plus 80% din aceasta cantitate de apa ca si apa menajera.
La aceasta pe fiecare factura se mai adauga si apa pluviala avand un pret unitar pe metru patrat de terase conform contractului facut pe baza documentelo, a schitelor blocului.
De mai bine de un se factureaza consumul de apa coform apometrului general, plus 100% apa menajera ( asa a crescut valoarea facturii cu 12% la aceeasi cantitate de apa intrata in bloc). Apa pluviala este adaugata pe aceeasi factura dar numai pentru suprafata de terasa aferenta agentilor economici din bloc (am stabilit aceasta suprafata pe baza schitelot blocului, de comun acord cu un reprezentant al furnizorului). Apartamentele de locuit nu mai platesc apa pluviala.
Asadar aceasta apa pluviala se factureaza ca si inainte propotional cu suprafata teraselor luate in calcul si conform legii ar trebuie repartizata pe cota indiviza.
Avand in vedere ca la o factura de 5000 lei, valoarea facturata de apa pluviala este de 22,34 lei, de exemplu, ce art trebui repartizata pe 4000 metri patrati cat este suprafata agentilor economici, nu ne mai complicam si crestem pretul apei cu 0,01 lei/m.c.(sau cat iese din calcul) si-am rezolvat-o.

Alte discuții în legătură

Costul apei meteo dan61 dan61 As vrea sa va rog sa mi spuneti cum se repartizeaza costul apei meteo? (vezi toată discuția)
"apa de ploaie" gratyela gratyela Bun gasit si scz daca nu am postat acest subiect \"unde trebuie\" .As dori sa va intreb daca astazi 17 Noiembrie 2010 exista o lege care reglementeaza plata ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unor articole dintr-un contract ce urmeaza a fi incheiat cu un furnizor de apa petitemichele petitemichele Buna seara, Am gasit un model de contract pe care urmeaza sa-l incheiem si noi ,pe asociatie ,cu furnizorul serviciului de alimentare cu apa si ... (vezi toată discuția)