avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... costul apei meteo
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

costul apei meteo

As vrea sa va rog sa mi spuneti cum se repartizeaza costul
apei meteo?
Cel mai recent răspuns: anla2 , utilizator 10:37, 11 August 2020
Apa de ploaie se scurge de pe terasele blocului si se colecteaza in canalizarea orasului, indiferent daca se scurge pe conducte pluviale in interiorul sau in exteriorul blocului.
Cantitatea de apa pluviala este taxata in functie de suprafata teraselor blocului.
Modul de calcul al costului apei meteorice este prevazut in Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr. 241/2006, republicata 2013, republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 85 din 8 februarie 2013 precum si in Regulamentul serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, aprobat prin Hotărârea nr. 2/ 12.05.2009 a Adunării Generale a Asociaţilor din cadrul ARSACIS.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
legalmgm, utilizator
dan61 a scris:
... cum se repartizeaza costul apei meteo?

Costul apei meteo se repartizeaza pe cota parte indiviza, adica in functie de suprafata utila.
Furnizorul factureaza luna de luna in functie de cantitatea de precipitatii, asa cum s-a spus in mesajele anterioare, si in functie de suprafata teraselor prevazuta in contractul de furnizare a aopei incheiat intre asociatia de proprieatri si furnizor. De la luna la luna cantitatea de apa variaza dar suprafata ramane aceeasi.



Costul apei pluviale este foarte mic comparativ cu consumul de apa potabila si apa rece pentru prepararea apei calde, asa incat puteti sa-l introduceti direct in calculul dupa care repartizati apa de consum pentru a nu va mai complica cu calculul pe cota-parte indiviza.

Influenta in valoarea consumului este infinitezimala.
De ce incurajati furtul? Indiferent cat este valoarea de mica e tot furt. Ganditi-va la valoarea impozitelor pe case care an de an creste. De ce mai trebuie platita si apa din precipitatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa meteorica omul70 omul70 Furnizorul de apa a solicitat plata apei meteorice de doua ori pe an, apa fiind in m.c. si la pretul apei de canalizare. Care e modalitatea de repartizare a ... (vezi toată discuția)
Apa pluvială robertsega32 robertsega32 Bună ziua, În cazul în care solicităm operatorului care ne furnizeaza apa si serviciile de canal încetarea contractului de furnizare a serviciului de ... (vezi toată discuția)
Apa pluviala eugarizn eugarizn Buna ziua Imi poate spune si mie cineva care este pretul apei pluviale si la ce cheltuieli o putem incadra ? ma refer la Bucuresti , am ... (vezi toată discuția)