avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depunerea situatiilor concediilor medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depunerea situatiilor concediilor medicale

Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor.
Potrivit modificarilor concediilor medicale , angajatorul are obligatia sa anunte la casa de sanatate in termen de 6 zile lista cu angajatii aflati in incapacitate temporara de munca, aceasta adresa trebuie sa contina anumite elemente .
Ceea ce nu inteleg eu , care este procedura pentru aceasta adresa , exista un program de declarare a acestor angajati sau se intocmeste o adresa simpla unde se trec toate acele elemente enumerate in lege
Tabelul se gaseste pe site-ul Casei de Sanatate (CNJAS- harta judetului- angajatori)
Vezi Ordin 430/ 04.05.2010.
cap de tabel : nr crt., nume, prenume, medic prescriptor, unitate sanitara.
Postez acum la documente utile.
Tabelul trebuie salvat si in forma electronica.

succes
-
"Art. 67. - (1) Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul. Persoanele prevazute la art. 1 alin. (2), art. 23 alin. (2) si la art. 32 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, vor atasa la certificatul de concediu medical Cererea-tip privind solicitarea indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate, al carei model este prezentat in anexa nr. 9."
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
ContSters109653, utilizator
exista si posbilitate transmiterii in varianta on-line, daca aveti use name si parola.
Cei de la CASMB, de exmplu , au pus la dispozitie aceasta facilitate, asa incat nu mai este nevoie sa mergeti sa depuneti la registratura documentul.
Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia pe propria raspundere completata de asigurati la medicul prescriptor conform prevederilor legale, daca au solicitat-o.

Lista va avea forma unui tabel cu urmatoarele campuri:
• Numar de criteriu
• CNP
• Data intrarii in incapacitate temporara de munca
• Data iesirii din incapacitate temporara de munca
• Tipul concediului medical (initial sau in continuare)
• Numele medicului prescriptor
• Unitatea medicului prescriptor


CASMB, de exemplu, ofera angajatorilor inregistrati deja pentru raportarea online a declaratiilor lunare privind concediile medicale, posibilitatea de a transmite aceasta lista online, utilizand acelasi cont si parola. Daca, din motive tehnice, nu se poate folosi sistemul de transmitere online, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca se poate depune direct sau prin intermediul serviciilor postale la registraturile CASMB de la urmatoarele adrese:
Str. Branduselor, nr.2-4, sector 2
Calea Mosilor nr.274, sector 2

Multumesc pentru raspuns, dar la Brasov joi am dus o adresa intocmita sub forma tabelara cam cum mi-ati spus si dvs iar cea de la ghiseu nu mi-a primit-o pe motiv ca nu asa se depune ci cu ajutorul unui program care l-as gasi pe site-ul lor iar eu nu am gasit asa ceva.
Eu nu depun declaratiile online ci la ghiseu.
Acum nu stiu cum sa procedez

Alte discuții în legătură

Anuntare concedii medicale VLADUTZA07 VLADUTZA07 Conform noii legi a concediilor medicale acestea trebuie anuntate la casa de sanatate. Exista un formular tip care trebuie completat sau care este metoda de ... (vezi toată discuția)
Verificare prezenta concediu medical monicalirca monicalirca Lecturand stufoasa legislatie cu privire la acordarea concediilor medicale am o mare nedumerire si anume : CARE SUNT MEMBRI COMISIEI AMINTITI la pct.25 al ... (vezi toată discuția)
Transmiterea listelor cu concediile medicale si recuperarea sumelor de la fnuass dianarusu dianarusu Buna seara, Am cateva intrebari legate de concediile medicale, transmiterea acestora si recuperarea sumelor FNUASS. Am observat ca sunt firme sau ... (vezi toată discuția)