avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transmiterea listelor cu concediile medicale si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transmiterea listelor cu concediile medicale si recuperarea sumelor de la FNUASS

Buna seara,
Am cateva intrebari legate de concediile medicale, transmiterea acestora si recuperarea sumelor FNUASS.

Am observat ca sunt firme sau institutii care nu declara concediile si nici nu depun dosar pentru recuperare sume din FNUASS. sa inteleg ca nu este legal?cine ar fi tras la raspundere in acest caz si cum?

Dupa ce un salariat transmite angajatorului informatii despre CM in 24h, angajatorul are obligatiile:
 pentru cod boala 01, angajatorii au obligatia sa transmita casei de sanatate in termen de maxim 6 zile de la data la care au fost instiintati de starea de incapacitate, lista persoanelor angajate aflate in concediu medical, precum si datele de identificare respectiv numele medicului. in cazul altor boli (sarcina si lauzie) nu este necesara aceasta prevedere si se poate depune lista dupa perioada in care s-a incheiat perioada.

intrebari:
-mai este valabila inscrierea online de pe situl casmb pt obtinere cont si parola, pentru transmitere online a listei cu persoane intrate in CM?
- se transmite doar la casmb sau la casele de sanatate de care apartine salariatul?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: dianarusu , utilizator 17:07, 15 Martie 2012
Dupa cate stiu,pt. transmiterea on line a listei persoanelor aflate in itm la CASMB,este nevoie de parola/cont ,care se pot obtine daca va prezentati la Registratura institutiei si completati o declaratie angajament.Pentru a afla totusi sigur daca aceasta este procedura,puteti suna la
TELVERDE 0800.800.951
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea situatiilor concediilor medicale adelanegrila adelanegrila Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. Potrivit modificarilor concediilor medicale , angajatorul are obligatia sa anunte la casa de sanatate in termen de 6 ... (vezi toată discuția)
Anuntare concedii medicale VLADUTZA07 VLADUTZA07 Conform noii legi a concediilor medicale acestea trebuie anuntate la casa de sanatate. Exista un formular tip care trebuie completat sau care este metoda de ... (vezi toată discuția)
Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)