avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu?

Este considerat abuz in serviciu daca angajatul isi ofera serviciile unui minor? Mai pe larg: o fata in varsta de 12 ani se prezinta la un salon de piercing-uri cu buletinul mamei pentru a beneficia de un serviciu. Dupa 2 ore mama minorei se prezinta la salon amenintand ca va da angajatul in judecata pentru abuz in serviciu. Respectivul are copia dupa buletinul mamei si o declaratie pe proprie raspundere a fetei. Acum, din cate stiu eu declaratia nu se ia in calcul iar in cel mai bun caz angajatul se alege cu amenda penala. Exista ceva ce ar putea ajuta la evitarea acestui caz?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 10:17, 12 Iunie 2010
Raspunsul este negativ pe un simplu si plauzibil motiv:orice minor poate sustrage intr-un fel sau altul orice act de la printii sai,inclusiv un act de identiate,iar declaratia unui minor nu valoreaza nimic in lipsa acceptului explicit al parintilor
Evident ca abuz in serviciu nu poate fi . Lipseste atat intentia cat si faptul ca nu se incadreaza in "indeplinirea in mod defectuos a unei atributii de serviciu" .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere ci cand nu esti in tara Milea Alexandru Milea Alexandru am niste prieteni care sunt in Spania. Prietena noastra are o fata care a venit dupa ea in Spania cand nu avea 14 ani deci nu avea CI. Prietena noastra este ... (vezi toată discuția)
Refacerea actului de proprietate diaspora diaspora Dupa 1 luna jumatate de procese in sfarsit batrana cu uzufructul viager a obtinut posibilitatea de a redobandi proprietatea apartamentului. Avem declaratia ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie dupa multi ani yannis28 yannis28 prietena mea are o problema cu [politia] si doresc sa stiu ce este de facut. o prietena da-ei a depus o plangere la politie inpreuna cu mama ei, in care scrie ... (vezi toată discuția)