avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... certificatul masinii si vechiul proprietar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

certificatul masinii si vechiul proprietar

buna ziua,am o problema la care asi dori sa gasesc rezolvarea cat mai repede posibil!In urma cu 3 ani sotul meu a vandut masina,a fost la RAR cu cel care urma sa cumpere masina......au facut contractu de vanzare cumparare..etc...totul ok....noul proprietar avea la dispozitie intre 30 si 60 zile pentru a schimba numele pe certificatul masinii,insa nu a facut-o!!
Acum dupa atata timp cei de la politie nu vor sa-i mai dea certificatul masinii.si l-au consiliat pe noul proprietar sa-l dea in judecata pe vechiul proprietar(sotul)..pentru ce nici eu nu inteleg!!:">
Ma poate ajuta careva??un sfat cu ceea ce ar trebui sa fac?
Multumesc anticipat!
p.s.
problema mai e una ca noi nu suntem in Romania!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:03, 29 Iunie 2010
Dvs. v-ati indeplinit obligatiile ce va reveneau (radierea). Cumparatorul avea obligatia de a inmatricula autoturismul pe numele lui. Daca nu a facut-o este treaba lui. Sa se descurce. Sotul Dvs,. nu are obligatia de a se prezenta la politie si nici sa faca cheltuieli (ma refer la procura sugerata de coleg) pentru ca cumparatorul nu si-a indeplinit obligatiile legale.. Cei care gandesc ca obligatiile legale se indeplinesc atunci cand vor ei, nu cand sunt prevazute in lege acest caz ar trebui sa fie un motiv de reflectie.
Multumesc frumos ptr. raspunsuri...dar nu am inima asa de rea..am hotarat sa-i ajutam..dar nu avem cum sa jungem la abasada ptr a face procura..alta modalitate nu exista??:">
Procura trebuie facuta ori la un la un notar care sa o si apostileze ori la consulat (depinde de tara in care sunteti), apoi poate fi tradusa de un traducator autorizat aici, legalizata, si folosita de cumparatorul turmentat in Romania.
Felicitari pentru bunatatea de care dati dovada si sper sa aveti multa rabdare pentru infaptuirea acestui act de bunavointa!
L.C.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
Laura Ciobeica, moderator
Laura Ciobeica a scris:

Procura trebuie facuta ori la un la un notar care sa o si apostileze ori la consulat (depinde de tara in care sunteti), apoi poate fi tradusa de un traducator autorizat aici, legalizata, si folosita de cumparatorul turmentat in Romania.
Felicitari pentru bunatatea de care dati dovada si sper sa aveti multa rabdare pentru infaptuirea acestui act de bunavointa!
L.C.

Eu sunt in Italia nu stiu sigur daca merge dar am sa ma interesez...chestia e ca nu am cum sa ajung pana la ambasada si ma intrebam daca poate fii facuta de un notar...si daca politia romana o accepta:O
Cred ca va poate lamuri orice notar asupra acestui aspect.
Dupa intocmirea procurii, notarul va poate indruma catre prefectura locala care ofera si servicii de apostilare a documentelor tocmai pentru ca acestea sa fie valide in alte state.
Un link cu serviciile oferite de o prefectura: [ link extern ]
L.C.
Informatii detaliate gasiti si aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Radiere masina catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema caci nu mai inteleg nimic. Am vandut acum cateva luni un autoturism catre cineva. Am facut ... (vezi toată discuția)
Obligatia unei instante de a inmatricula un autoturism faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)