avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen de redobandire permis auto suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen de redobandire permis auto suspendat

salut,
stie cineva daca s-a dat vreo lege pentru renuntarea la examenul de redobandire a permisului auto suspendat? sau macar daca exista vreun astfel de proiect de lege?
merci si scuze daca am deschis topicul intr-o sectiune gresita a forumului.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2007
alex_alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:17, 23 Noiembrie 2009
sal! stiti cumva dak imi expira cele 90zile de suspendare plus ink vreo 30 mai dau examen
Am mai spus si in mesajele anterioare. Daca perioada de suspendare s-a scurs si pe langa perioada de suspendare s-au mai scurs 30 de zile fara sa va prezentati la vreun examen, sau sa va prezentati si sa nu luati examenul, dupa 120 zile puteti ridica permisul fara examinare. Atentie, permisul sa fie doar suspendat nu anulat. Pentru detalii verificati pagina redobandire permis, de la www.kondordv.xhost.ro
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2008
antonio1, utilizator
Am si eu o intrebare. Am permisul suspendat pe 90 zile (106 km/h in localitate), am avut 15 zile dovada, apoi a trebuit sa dau examenul pentru redobandire, am luat examenul dar si vreau sa stiu ce avantaj am ca l-am dat deoarece am inteles ca daca am permisul de mai putin de un an nu-mi scade nimic din alea 90 zile.
Astept un raspuns urgent :sorry:

DjLipa a scris:

Am si eu o intrebare. Am permisul suspendat pe 90 zile (106 km/h in localitate), am avut 15 zile dovada, apoi a trebuit sa dau examenul pentru redobandire, am luat examenul dar si vreau sa stiu ce avantaj am ca l-am dat deoarece am inteles ca daca am permisul de mai putin de un an nu-mi scade nimic din alea 90 zile.
Astept un raspuns urgent :sorry:

Regulamentul privind aplicarea Codului Rutier prevede:

Art. 221. -
(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 3 luni Logan2 Logan2 Pe data 13 sep 2019 mi s a suspendat permisul pentru 90 zile,cu alcoolemie 0,29 in aer expirat,fiind implicat si intr un accident usor,o tamponare usoara ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 90 zile druje druje Buna,am permisul suspendat pt. depasire de viteza,pt. 90 de zile.Dupa cele 90 de zile mai trebuie sa dau acel examen de redobandire sau nu?Multumesc. (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat alcool laura80a laura80a Buna seara! Am urmatoarea situatie...permis suspendat 90 zile (pt alcool 0,13). Din ce am citit se poate sustine examenul de redobandire si reducerea ... (vezi toată discuția)