avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar-despre interogatoriul pt o pers ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar-despre interogatoriul pt o pers ce munceste in strainatate

caz partaj judiciar
proces pe fond
reclamanta mama
parti -3 copii, din care 2 au renuntat la partea lor
exista testament lasat in 2002
reclamata deschide succesiunea in 209 iulie
dupa 9 termene, in care acu 2 luni dosarul ramasese in pronuntare, s-a repus pe rol si s-au cerut noi probe (cu martori)
acum,dupa ce mama a plecat la lucru in strainatate i se cere interogat (tea fiind prezenta la toate termenele)
mie mi a lasat procura, insa nu pot raspunde la interogatoriu
Cum poate fi luat interogatoriu in strainatate?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
Laura2806, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura2806 , utilizator 16:59, 15 Iunie 2010
Potrivit procedurii civile ( art. 223) partea care are domiciliul in strainatate va putea fi interogata prin cel care o reprezinta in judecata.
Apoi, pentru aceasta este necesar ca avocatul dvs. sa aiba o procura speciala certificata de acesta in acest sens ( procura sa contina o mentiune speciala cu privire la interogatoriu) si in acest caz interogatoriul va fi comunicat in scris acestuia, iar el care va depune raspunsul dat de mama dvs.
Desi textul de lege mai prevede ca raspunsul dat se mentioneaza in cuprinsul unei procuri speciale autentice, mie personal instanta nu mi-a solicitat niciodata acest din urma lucru.
buna ziua .
intrucat dvs. o reprezentati pe mama dvs. in instanta, iar dansa are resedinta in strainatate, cf. codului de procedura civila, interogatoriul va putea fi luat in acest caz , prin mandatar .
astfel, interogatoriul se va comunica in scris mandatarului (respectiv dvs.) , urmand sa depuneti raspunsul mamei dvs., in cuprinsul unei procuri speciale, date la consulat .
Achiesez la ceea ce a postat roxanel, completand doar cu atentionarea ca faceti afirmatii care au legatura cu procesul in care sunteti implicata ca mandatar, pe care trebuie sa le si sustineti cu probe, altfel intrati in zona jurisdictiei legii penale.
Multumesc pt rsp
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
Laura2806, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate solicita proba cu interogatoriul? reclamanta poate solicita propriul intergator? annuska annuska Intr-o actiune civila, reclamanta a solicitat luarea interogatoriului paratilor, instanta a admis si s-au si luat interogatoriile. Parata desi initial a ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul în procesul civil mike72_mail mike72_mail În calitate de mandatar cu procură judiciară specială pot să reprezint la interogatoriu partea din procesul civil,mai exact să răspund la întrebări? ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul luat unei persoane care locuieste in strainatate raluka raluka Va rog sa-mi spuneti cum se ia interogatoriul unei persoane care locuieste in strainatate? Am citit art. 356 Cod proc civila dar nu mi-e clar: (1), partea ... (vezi toată discuția)