avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pot promova pe studii superiore daca am absolvit o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pot promova pe studii superiore daca am absolvit o facultate de 3 ani?

Sunt absolventa a Facultatii de management financiar contabil promotia 2010 (durata studiilor 3 ani), 180 credite de stiudiu transferabile (ECTS), licentiata in stiinte economice, angajata in functia de referent clasa III, grad profesional principal, treapta de salarizare 2, gradatia 2. Pot promova in functia de expert clasa I, grad profesional asistent, treapta de salarizare 3, gradatia 2 ?
Trebuie sa fac si masteratul (de 4 semestre) sa fie considerate studii superioare de lunga durata?
Mentionez ca in 2004 am absolvit Administratie Publica si am terminat in 2007 un masterat Management Financiar (3 semestre). Nu este suficient masteratul din 2007 pentru studiile de 3 ani? impreuna au 295 credite.
Cel mai recent răspuns: Raluk24 , utilizator 19:48, 24 Noiembrie 2010
Puteti promova pe studii suprioare, cu conditia ca activitatea pe care o desfasurati sa aiba legatura cu facultatea absolvita. Legea 330/2009 spune ca absolventii ciclului I Bologna sunt salarizati la nivel de studii superioare.
La locul de munca mi se invoca art. 38 din Legea 330/2009 Art. 38
"In baza art. 18 alin. (1) si (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificarile si completarile ulterioare, salarizarea absolventilor ciclului I si II (Bologna) se face la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata (S)"
Dna. de la resurse umane spune ca ar fi studii superioare de scurta durata... diploma e de licenta, nu de absolvire.
Conform legii 288/2005, nu mai exista invatamant superior de scurta durata in Romania. Art. 16 din aceasta lege spune ca el intra in lichidare sau se reorganizeaza in studii superioare de licenta.
Aceeasi lege nu contine nici macar sintagma "studii superioare de lunga durata", precizand doar ca invatamantul universitar si postuniversitar se imparte in 3 etape:
- studii universitare de licenta;
- studii universitare de masterat
- studii superioare de doctorat.
In acest moment, pe posturile care prevad ca nivel de studii SSD se pot incadra doar absolventii fostelor colegii de 3 ani, desfiintate prin intrarea in vigoare a legii 288/2005.
Corect este sa fiti incadrata pe post de studii superioare.La noi in primarie asa se procedeaza,deci ANFP sunt la zi cu aceste diplome de licenta.Probabil ca cei de la resurse sunt putin invidiosi.Sunati la ANFP daca nu va cred sa se convinga.
Ciudat e ca cei de la ANFP au trimis adresa noastra la Ministerul muncii, familiei si protectiei sociale.
Sunt primul caz cu studii superioare de 3 ani care vrea sa promoveze in clasa?! Chiar nu puteau da un raspuns clar daca pot promova de pe postul de referent pe postul de expert?
Asa o mai lungim un pic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari deidei deidei cum se salarizeaza concret absolventii ciclului 1 bolognia? un absolvent este incadrat ca profesor pentru clasele 5-8 deci cu S in cazul personalului ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici ellena ellena am doua situatii legate de acest subiect: cazul 1. functionar public cu studii superioare de scurta durata, (subinginer) - inginer colegiu, angajat pe un post ... (vezi toată discuția)