avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru pensie alimentara marturia mincinoasa se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru pensie alimentara marturia mincinoasa se pedepseste?

Buna ziua as dorii sa ma ajutati cu un sfat .Prin hotarire judecatoareasca fostul sot a fost obligat la plata unei pensii alimentare in procent de 20% din venitul net realizat lunar, doresc sa va intreb daca din inchirierea unui spatiu comercial pe o perioada de 12 ani copilul ar avea vreun drept din suma lunara pe care o incaseaza fostul sot. Deasemeni vreau sa va spun ca in interogatoriul luat la proces fostul sot a mintit spunind ca nu incaseaza venituri suplimentare in afara salariului ( subofiter de politie) ,acum dupa 7 ani sunt in posesia unei copii a contractului de inchiriere si a unor mandate postale cu care pot face dovada ca la data ( 15-10-2003 ) la care declara sub semnatura cu nu realizeza venituri din chirie.Pot deschide o actiune in instanta folosindu-ma de aceste dovezi si sa cer procentul care s-ar cuvenii copilului din toti acesti ani retroactiv ,sau ma pot folosi de actuala hotarire cu ajutorul unui executor judecatoresc? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:51, 15 Iunie 2010
O plangere penala pentru fals in declaratii...
Si daca se dovedeste ca a declarat fals in fata instantei, solicitati obligarea lui la plata ....sincer, nu sunt sanse foarte mari, dar merita incercat.
cora2006 a scris:

Asta este. Legea trebuie respectata asa cum este: buna sau proasta! ;)

la noi in tara numai fraierii respecta legea k smecherii o cumpara,De aia no sa scapam in veci de coruptie traim intr-o tara plina de hoti.X-(X-(X-(X-(X-(X-(
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
andra_puyshor, utilizator
Buna ziua,multumesc pentru sfaturi, dar daca este o declaratie mincinoasa cu buna stiinta data sub forma de interogatoriu cu semnatura lui in fata instantei tot nu pot face altceva decit o executare silita?Va spun sincer ca nu ma intereseaza banii ,mai curind vreau sa sufere si el asa cum sufera copilul meu in urma nepasarii sale si a minciunilor pe care i le invoca. Multumesc
Infractiunea de marturie mincinoasa,dupa cum ii spune si numele se refera numai la declaratiile martorilor si nicidecum la raspunsurile partilor la interogatorii formulate in procesele civile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu peripeti Rodica Ciobanu Rodica Ciobanu O persoana (sotia) afla ca pe rolul judecatoriei X a fost deschis o actiune de divort, prin care sotul solicita desfacerea casatoriei din vina exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Retragere marturie mincinoasa prin semnatura martorului marturie marturie Intampin o situatie probabil des intalnita in justitie: declaratie de martor mincinoasa. Paratii au adus 2 martori care declara ca in urma cu 38 de ani, au ... (vezi toată discuția)
Martor ContSters211210 ContSters211210 buna ziua, am fost martora intr-un proces civil am depus marturie la care nu eram sigura pe raspuns-stiam amanunte de la parata iar la unele intrebari am ... (vezi toată discuția)