avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate vorbi de discriminare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate vorbi de discriminare?

Buna ziua,

Acolo unde lucrez erau 3 posturi asemanatoare.S-a desfiintat unul si din cei trei salariati,eu am fost mutata,fara sa stiu din ce motiv ,in alta functie,in alt loc de munca si pe alt salariu mai mic.este aceasta discriminare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 20 Iunie 2010
din putinele date pe care le oferiti nu rezulta ca ati fost discriminata. Aveti alte motive sa credeti ca sunteti discriminata?
Nu mai am niciun motiv ,dar cred ca nu poate fi schimbat cineva ,iar altcineva sa ramana,fara sa se aplice vreun criteriu.
Tatiana. a scris:

Buna ziua,

Acolo unde lucrez erau 3 posturi asemanatoare.S-a desfiintat unul si din cei trei salariati,eu am fost mutata,fara sa stiu din ce motiv ,in alta functie,in alt loc de munca si pe alt salariu mai mic.este aceasta discriminare?

Cred că exagerezi puţin.
Dacă s-a desfiinţat un post din trei asemănătoare, este în puterea directorului (sau ce organ de conducere ai) să nominalizeze care dintre ele se desfiinţează.
Această eliminare se face pe criterii de competenţă profesională sau chiar de vechime pe postul respectiv, (nu vreau să spun nepotism) iar oferirea de variante celui disponibilizat este ceva normal şi legal.
Dacă nu acceptaţi variantele conducerii, este riscul şomajului la care vă supuneţi.
Orice modificare a c.i.m. impune incheierea unui act aditional ... dvs ati semnat asa ceva?
Si aceste criterii ,chiar nu trebuie aduse la cunostinta celui afectat?Este o societate de stat,si chiar daca ar fi privata ,nepotismul este permis?

Alte discuții în legătură

Cncd este persoana juridica sau are alt statut? justice123 justice123 CNCD poate fi chemat in judecata in contencios administrativ? Se poate face cerere de suspendare a CNCD in baza art. 27 OG 137/2000? [quot](5) La cerere, ... (vezi toată discuția)
Referat mincinos->convocare disciplinara->fara consecinte? masayoshi masayoshi Doresc sa stiu daca traditional, daca nu si legal, angajatorul are... \"dreptul\" sa minta intr-un referat si sa te frece cu convocari disciplinare pe baza ... (vezi toată discuția)
Refuzata la angajare pe motiv ca sunt fumatoare! happyady happyady Buna seara, La recomandarea unuei cunostinte mi s-a oferit ocazia de ma angaja pe un post de vanzatoare la un magazin de cartier. In urma unei convorbiri ... (vezi toată discuția)