avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carti de munca si ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carti de munca si ccm

va rog sa ma ajutati in problema cartilor de munca:la cit timp dupa angajare sunt obligat ca angajator sa fac carti de munca angajatilor?? si daca ma poate ajuta cineva cu editarea ccm in constructii?va multumesc anticipat.MONICA BACALU
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:51, 15 Iunie 2010
Potrivit Decretului nr.92/1976, carnetul de munca se intocmeste in termen de cel mult 30 de zile de la incadrarea in munca.
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime vizata de catre ITM pentru cei din sectorul privat.
In prezent, nu prea sunt tipizate de carnete de munca, iar legislatia prevede renuntarea la carnetele de munca incepand cu data de 01.01.2011.

Pentru CCM va puteti ghida de pe CCM la nivel de ramura contructii pe care il puteti gasi aici :
[ link extern ]
VA MULTUMESC. MAI AM O NELAMURIRE.DACA SUNTETI DRAGUT SA-MI SPUNETI DACA MA POT PREZENTA LA CONTROLUL ITM CU ACEST CCM SAU TREBUIE MODIFICAT???
daca nu sunt carnete de munca, angajatorul ve elibereaza adeverinta, care este perfect valabila
monicadaniela a scris:

VA MULTUMESC. MAI AM O NELAMURIRE.DACA SUNTETI DRAGUT SA-MI SPUNETI DACA MA POT PREZENTA LA CONTROLUL ITM CU ACEST CCM SAU TREBUIE MODIFICAT???


va puteti prezenta cu acest CCM ..insa trebuie totusi adaptat pentru societatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata iasmine iasmine Buna ziua. am o neclaritate. am fost angajata in baza unui contract de munca pe perioada determinata si mi s-a spus ca nu mi se poate face carte de munca (pana ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta florian_b florian_b Buna ziua. Tatal meu a lucrat la o firma de transport, respectiv ROLI TRANS pana in anul 2000. Am luat legatura cu ei pentru recuperarea cartii de munca, insa ... (vezi toată discuția)