avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vor sa ma dea afara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vor sa ma dea afara

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de ajutor. Acum o saptamana seful meu m-a anuntat, verbal, ca trebuie sa-mi gasesc un alt loc de munca, motivul fiind disponibilizare (a zis ca renunta la pozitia mea). Mi s-a cerut sa-mi dau demisia maxim la 15 iulie. Nu mi s-a dat nicio foaie, nimic scris in acest sens. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Totodata mi s-a pus in vedere ca daca voi refuza sa-mi dau demisia, mi se va face o evaluare sau mi se va da un test, pe care il voi pica, si tot voi fi dat afara daca ma opun. Daca ii dau in judecata, unde va trebui sa deschid procesul? Domiciliul meu este in Ploiesti, firma la care lucrez este in Bucuresti. Daca depun o plangere, sesizare la ITM, voi fi ajutat de catre aceasta institutie? Vin la sediul firmei sa cerceteze situatia? Vin in 2-3 zile de la depunerea sesizarii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: NEFERTITI HUNAM CAPITAL CONSULTING , Consultant resurse umane 13:47, 16 Iunie 2010
Buna ziua !
Nu cred ca este bine sa va dati demisia . Daca vi se da acel test este foarte bine , ca astffel aveti dovada presiunilor intr-un eventual proces .
Depinde cine are competenta sa va testeze si pe ce criterii va poate sanctiona daca pana acum activitatea dumneavoastra nu a fost evaluata astfel .
Si la ITM puteti face o sesizare , dar deocamdata nu aveti motive temeinice , abea dupa ce aveti lucluri clare , presise - decizie scrisa va puteti adresa , pentru a avea cat de cat sanse , oricum , controalele care se fac de catre ITM , sunt aranjate in majoritatea caazurilor si efectele sunt ...,,0'' !
Bafta multa !
Multumesc pentru raspuns. As vrea sa precizez ca lucrez la actualul loc de munca de 2 ani, in acest timp avand 2 promovari si 4 mariri de salariu. Nu vad cum ar putea sa-mi dovedeasca incompetenta daca in acesti 2 ani n-am avut nicio abatere disciplinara, niciun avertisment. Ei vor ca eu sa-mi dau demisia ca sa nu-si mai bata capul cu salarii compensatorii si motivarea, justificarea deciziei catre ITM
..corect !
Faceti-va treaba ca si pana acum , cu simt de raspundere si sunt sigur ca veti avea castig de cauza !!
Bafta multa !!
...Incercati totusi sa va cautati alt loc de munca si in acel moment sa aveti unde pleca !
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
tutu12, utilizator
nu stiu cat de aranjate sunt controalele de la ITM dar un lucru cert este in cazul meu,

eu am facut o sesizare in legatura cu o carte de munca la o firma si cei de la ITM au luat pozitie abia dupa o luna... deci nu va bazati pe cei de la ITM decat daca este de durata... sau in eventualitatea obtinerii unor dovezi ptr proces..nicidecum sa sperati o actiune de-a lor in 2-3 zile

multa bafta in gasirea unui nou loc de munca
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
diablo, utilizator
Asa ceva mai greu intalnesti:
Iti desfiinteaza postul dar iti cer demisia ca altfel te concediaza pentru ca nu (mai) corespunzi profesional?????!!!! De inteligenta nu-l putem suspecta pe managerul care ti-a adus la cunostinta decizia...

1. Desfiintarea postului presupune (de cele mai multe ori) plati compensatorii si interdictia de a face angajari pe un post similar in urmatoarele 12 luni. Plus un dosar mai mult decat stufos prin care sa justifice desfiintarea postului.
2. Demisia iti taie inclusiv ajutorul de somaj
3. Concedierea din motive imputabile angajatului trebuie motivata:
- evaluarile sa fi fost periodice
- rezultatele tale sa fi fost negative la ultimele evaluari
- in contractul colectiv de munca sa fie stipulata situatia in care un angajat poate fi concediat pentru necorespundere profesionala
- sa-ti dea posibilitatea de a te apara impotriva deciziei
- angajatorul sa-ti prezinte alte posturi vacante conform pregatirii tale
4. Dragoste cu de-a sila nu se poate, e valabil si in relatiile d emunca. Daca si-a pus in cap sa te concedieze/intimideze sa-ti dai demisia, va reusi. Lasa-i sa-si bata capul cu solutia cea mai simpla pentru ei, fa-ti treaba cat de bine poti si cauta-ti alt job. Sanatatea ta si confortul psihic sunt ma valoroase decat orice job!

Succes!

PS daca imi trimiti cv pe adresa cv@nefertiti-hcc.ro poate te pot ajuta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu art. 79 (7) corina_I corina_I Buna ziua, Sunt angajata cu norma intreaga la o societate din data de 12 mai 2008, cu CIM pe durata nedeterminata iar acum cateva zile mi s-a spus ca postul ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez cu un angajator abuziv FeelLikeANut FeelLikeANut Pe scurt: - la nici o saptamana dupa angajare, am fost anuntat ca am fost trecut in somaj tehnic (eu si inca alti cativa colegi noi) pentru ca asa mai face ... (vezi toată discuția)
Concediere dascultu_claudiu dascultu_claudiu Am lucrat la o firma timp de 8 luni,si intr-o zi am fost chemat in un birou gol de catre unul din sefi care mi-a zis ca o sa inceteze colaborarea cu mine si ca ... (vezi toată discuția)