avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... trecerea unui serviciului de apa rece si canalizare de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

trecerea unui serviciului de apa rece si canalizare de la o societate la alta si schimbarea preutlui

Buna Ziua,
Deci, la noi in judet s-a format un Operator Unic Zonal, care a preluat serviciile de apa rece si canalizare din toata zona ce a aderat la acest proiect, pentru a primi fonduri europene si a moderniza infrastructura actuala. Nu conteaza sumele, nu conteaza cum s-a infiintat societatea (si din ce societate), unde consiliul judetean si cele locale sunt actionari si nu societatile de distributie (care puteau ele intra ca parteneri egali, nu sa piarda serviciile), ci eu vreau sa intreb daca e logic urmatorul fapt : nou-infiintata societate vrea sa impuna un pret unitar din momentul in care intra stapani. La noi in oras pretul de apa rece este de 2.02 lei si in majoritatea localitatilor este mai mic decat in cele 2-3 cu pret mare. Pretul unitar vor sa-l faca 3.2 lei. Ca asa le impune UE ! Ma indoiesc ca UE (sau orice alta banca, etc.) poate conditiona imprumultul unor fonduri prin impunerea unui anumit pret catre societatea debitoare.
Ok, pana la urma si pretul unitar e logic sa fie pus daca societatea este singura care presteaza serviciul in tot judetul, DAR, dupa ce incepe procesul de schimbare a retelelor vechide apa si canalizare si dupa ce face si modernizari la statiile de epurare si la pompele de apa, s.a.m.d. si nu de acum.
Noi bem aceeasi apa, prin aceleasi tevi, adusa de la aceeasi statie de epurare, cu aceleasi impuritati, etc. DE CE SA PUNA PRETUL MAJORAT ACUM ?
Spuneti-mi va rog, este normal asa?

Alte discuții în legătură

Tarife nejustificat de mari la mc de apa. ce organ central poate declansa un control privind activitatea regiilor locale? valisnd valisnd O anumita regie autonoma practica tarife enorme fata de cele practicate in alte orase - exemplu: pentru plata a 5 metri cubi apa rece, se emite o factura care ... (vezi toată discuția)
"apa de ploaie" gratyela gratyela Bun gasit si scz daca nu am postat acest subiect \"unde trebuie\" .As dori sa va intreb daca astazi 17 Noiembrie 2010 exista o lege care reglementeaza plata ... (vezi toată discuția)
Obligativitate infiintare asociatie proprietari complex imobiliar dezvoltator ValeriuIoan ValeriuIoan Buna ziua, Problema pe care o avem in complexul nou infiintat este ca dezvoltatorul detine instalatia de apa/canal si se ocupa de mentenanta complexului. In ... (vezi toată discuția)