avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligativitate infiintare asociatie proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligativitate infiintare asociatie proprietari complex imobiliar dezvoltator

Buna ziua,
Problema pe care o avem in complexul nou infiintat este ca dezvoltatorul detine instalatia de apa/canal si se ocupa de mentenanta complexului. In ultimul timp, a inceput sa mareasca pretul furnizarii apei potabile si separat a apei menajere dupa bunul plac, fara transparenta sau alte argumente. In discutiile telefonice, acesta a mentionat ca va mari aceste costuri pana cand fie ne civilizam si nu mai aruncam diverse obiecte in canalizare (statie de epurare proprie), fie nu ne mai permitem sa locuim aici. Mentionez ca din 200 de aparamente existente in complex, peste 2/3 sunt achizitionate prin credit ipotecar din care marea majoritate prin programul prima casa. Dupa ce am inceput sa ne mobilizam si sa dezbatem problema intre locatari, dezvoltatorul a trimis o notificare prin care ne spune ca trebuie obligatoriu prin lege sa ne infiintam asociatie si avem 3 optiuni. Fie sa cumparam toate instalatiile de la el si sa ne gestionam singuri, fie acceptam majorarile impuse de el, fie ramanem fara facilitati.
Sunt curios daca acest tip de comportament fata de proprietari dupa ce s-a vazut cu "sacii in caruta" este in conformitate cu legile in vigoare si daca exista posibilitatea ca prin instanta, intr-un proces comun, sa putem obtine instalatiile de furnizare apa si statia de epurare cu instalatia aferenta fara sa fim obligati la plata a cateva mii de euro de apartament. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2017
ValeriuIoan, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:07, 15 Martie 2017
Proprietarii au incheiate contracte individuale cu dezvoltatorul pentru furnizarea apei?
Sunt prevazute clauze privind pretul, majorarea pretului, rezilierea, etc.?
Care sunt obligatiile furnizorului si ale beneficiarului?
Cum platiti restul de utilitati?
Ce servicii mai presteaza dezvoltatorul pe langa furnizarea apei si ce drept de proprietate are asupra terenului din complex?
Este vorba despre IMPCT?
Infiintati asociatia de proprietari si veti putea negocia altfel cu dezvoltatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Salutare, locuiesc de aproape un an într-un complex rezidential ... Rodichisan Rodichisan Salutare, locuiesc de aproape un an într-un complex rezidential cu blocuri și case, iar dezvoltatorul ne cere tuturor bani pentru îngrijirea complexului și ... (vezi toată discuția)
Autorizare punct de lucru ii LacatusIonela LacatusIonela daca vreau sa deschid o intreprindere individuala pt.vidanjari imi trebuie si punct de lucru? (vezi toată discuția)