avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dat afara de la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dat afara de la domiciliu

acum doua zile am fost agresata fizic de catre sotul meu, iar aseara am fost data afara din casa cu cei trei copii fara nici un act de identitate, fara abslout nimic. ce pot sa fac in astfel de conditii? ce drepturi am? cum pot sa mi recuperez actele?
Acum 2 zile am fost la politie, sa depun o plangere pentru agresare fizica, dar mi s-a spus ca mai mult il inraiesc, deoarece mai mult de o amenda de 1000-2000 lei, nu prea au ce sa-i faca....
Tin sa mentionez ca nu am un loc de munca, adica nu am nici o sursa de profit.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:48, 16 Iunie 2010
Prin agresarea dvs si prin alungarea din locuinta comuna sotul dvs savarseste cel putin doua infractiuni si anume, lovirea sau alte violente (art. 180 C. pen) si abandonul de familie (art. 305 C. pen.).
ce pot sa fac in astfel de conditii? ce drepturi am? cum pot sa mi recuperez actele?

Daca ati epuizat sansele de impacare atunci ar trebui sa depuneti o plangere (eventual, direct la Parchet) pentru infractiunile amintite mai sus.

Pentru ambele infractiuni, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

In acelasi timp va trebui sa va adresati instantei de la domiciliu cu o cerere de reintegrare in locuita din care ati fost alungata pe cale de ordonanta presedintiala.
In astfel de situatii instanta poate sa puna in executare hotararea imediat si fara somatie sau termen chiar si fara citare.

Pentru toate aceste lucruri aveti nevoie de ajutorul unui avocat / jurist.
Daca nu realizati venituri va puteti adresa instantei cu o cerere de acordare a ajutorului judiciar in materie civila.

Da, este o modalitate legala de care puteti uza.
In functie de mai multe aspecte organele competente vor decide.
Dintre cele doua pareri exprimate eu o apreciez pe cea a dlui Larcoschi!
Intr-adevar puteti uza de aceasta modalitate juridica iar organele competente vor decide legal in favoarea dvs. Toate aceste aspecte va sunt net favorabile.
Legiuitorul a urmarit reprimarea severa a acestor atitudini neconforme cu morala familiala. Alungarea dvs din locuinta este nejusta iar instanta are datoria de a sanctiona cu promptitudine asemenea acte antisociale in vedere restabilirii grabnice a raporturilor firesti normale atat intre soti cat si intre parinti si copii.
Caci cum altfel ar putea fi interpretata privarea arbitrara si nejustificata a mamei de prezenta copiilor ei?
Sa stiti ca lucrurile nu stau chiar asa...
Nu prea sunt cazuri in practica din care sa rezulte asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cearta in familie -ordonanta de clasare mihai455 mihai455 Buna seara. Anul trecut am avut o cearta cu mama mea si din cauza stresului acumulat i-am dat o palma (nici macar palma nu se poate numi). Ea a chemat politia ... (vezi toată discuția)
Furt calificat AdrianAndrei AdrianAndrei Doi prieteni sunt acuzati de furt calificat potrivit art 208-209 cp In fapt: -acestia au fost chemati de 3 indivizi(cunostinte) sa le predea cateva lucruri ... (vezi toată discuția)
Daca sunt data afara din locuinta proprie de catre sot, care ... M Ana M Ana Daca sunt data afara din locuinta proprie de catre sot, care este bun comun, dobandit in timpul casatoriei, ce lege incalca acesta? (vezi toată discuția)