avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie casuta de gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie casuta de gradina

Va rog sa-mi spuneti daca este necesara obtinerea vreunei autorizatii (constructie si/sau amplasament) pentru a "pune" o casuta de gradina pe un teren? Depinde asta de suprafata casutei de gradina? Exista o suprafata maxima definita pana la care o casuta poate sa fie considerata casuta de gradina? Terenul este intravilan.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Catalin Stoica, utilizator
Cel mai recent răspuns: manead , utilizator 13:27, 26 Februarie 2019
am promis ca revin cu temeiul de drept...insa nu am avut tim sa-l caut....
dar fac alt rationament.../ adica nimeni nu poa'sa-si mai fac pensiune/casa de vacanta in extravilan/pustietate, daca asa vrea..
caut temeiul si revin:D
eu astept solutii, variante
chiar vreau sa gasim o portita/solutie de a putea beneficia, cu toate cele in regula, de o casuta de vacanta, pe un teren extravilan;
de exemplu pentru un container (cum sunt alea de santier), nu-ti cere nimeni nici un act, si poti sa-l transformi foarte bine intr-o garsoniera/apartament;
sau rulota; de fapt daca pui casa pe roti, nu-ti trebuie autorizatie de construire?!?!?! stiati????
dar daca iti construiesti o chichineata de casuta, direct pe pamant, iti cer si pe mama si pe tata; poate sa fie mica cat e o casuta de camping, d-aia mica mica, tot iti trebuie autorizatie;
la naiba cu birocratia si functionari invatati cu spaga
(se poate muta la "intrebari noi" ? )
Buna ziua

Am si eu nelamuriri despre casutele de camping si cele de gradina. Daca o casuta de camping vine pe trailer gata montata chiar daca nu are roti, sa zicem ca se aseaza pe niste borduri; pentru ce ar mai fi nevoie de autorizatie de construire, daca ea vine deja montata?
Insasi cuvantul “autorizare de construire” ne zice ca este un procesc de construire :) .Eventual niste documente de utilizare de la firma care a facut-o. Legea e asa ambigua, deoarece au trecut in ea ca doar tonetele si chioscurile de ziare care sunt doar electrificate nu au nevoie de autorizare.
Firma vinde casutele gata construite.
Daca pun o astfel de casuta de camping la mine in curte pe niste borduri am nevoie de autorizatii?

Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Tyto, utilizator
Buna ziua,

cum ai rezolvat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare container pe spatiu privat CiprianJipa CiprianJipa Buna Ziua, Am inchiriat un spatiu comercial de la un mall. Terenul este afara, in spatele centrului comercial. Vreau sa pun un container pe care sa-l ... (vezi toată discuția)
Buna ziua detin un teren de 3000 m patrati jumatate exttavilan ... Bogdan152093 Bogdan152093 Buna ziua detin un teren de 3000 m patrati jumatate exttavilan jumatate intravilan situat intr-o zona \"verde\" declarata de primarie in urma cu 3-4 ani. Am ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren extravilan/ introducere teren in intravilan calinmarius calinmarius Buna seara, detin 500 mp de teren extravilan in Craiova, la limita intravilanului, despartit de soseaua de centura. Doresc sa construiesc acolo o casa de ... (vezi toată discuția)