avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul medical

dupa noua ordanta de guvern OUG nr. 36/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concedii dupa cat timp se depune concediul medical la locul de munca conform noii legi din 15 mai 2010
"Art. 67. - (1) Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul. Persoanele prevazute la art. 1 alin. (2), art. 23 alin. (2) si la art. 32 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, vor atasa la certificatul de concediu medical Cererea-tip privind solicitarea indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate, al carei model este prevazut in anexa 4



"Art. 81. - (1) Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.
(2) Asiguratii au obligatia sa completeze si sa depuna la medicul prescriptor o declaratie pe propria raspundere conform modelului prevazut in anexa nr. 4.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
ContSters109653, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator instiintare casa de sanatate persoane in concediu medical noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Ce casa de sanatate trebuie sa instiinteze angajatorul in situatia in care un salariat a prezentat un certificat de conc medical emis de un medic ... (vezi toată discuția)
Concediu medical marii_loon marii_loon Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca declaratia pe proprie raspundere privind domiciliul in cazul in care esti in concediu medical se depune la ... (vezi toată discuția)
Concediul medical refuzat anany anany sunt insarcinata shi in urma internarii in spital am primit medical de pe data de 26-05-2010 pana pe data de 15-06-2010 ( am avut 2 medicale primul cu data de ... (vezi toată discuția)