avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Act de adjudecare intocmit de judecator
Discuție deschisă în Executare silită

Act de adjudecare intocmit de judecator

Buna seara!
Am vazut astazi un titlu de proprietate constand intr-un act de adjudecare intocmit in baza unui proces-verbal de licitatie de catre un judecator de judecatorie in anul 2001. Fusese executat un apartament in contul datoriei proprietarului-debitor fata de Bancoop. Era un act simplu, semnat de judecator (si stampila judecatoriei) si adjudecatari sisus in stanga paginii era inscris un nr. de dosar.
A mai intalnit cineva un astfel de act? In baza caror prerogative/act normativ a intocmit judecatorul acel act de adjudecare? Este valabil?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 14:43, 18 Iunie 2010
Buna seara .
In general actele de adjudecare sunt semnate de executorii judecatoresti, si nu de catre judecatori. Poate fi un caz aparte . Judecatorii nu organizeaza licitatii publice .Verificati daca este investita si cu formula executorie hotararea .
O hotarare judecatoreasca poate tine loc de un act de vanzare cumparare,de actul de adjudecare se ocupa cel ce organizeaza licitatia publica, respectiv executorul judecatoresc .
Marius Bote .
cred ca-i vb de ordonanta de adjudecare si nu act de adjudecare..
e valabil (a)..asa se faceau pe vechea procedura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. este facuta publicatie de vânzare si scos la licitatie ... Romy30 Romy30 Buna seara. Este facuta Publicatie de Vinzare si scos la licitatie un imobil pe numele meu si in contul meu a unui imobil care conform extrasului de carte ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de adjudecare in ncc da dreptul la executor sa evacueze fara proces? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista text de lege care sa ii confere acest drept executorului judecatoresc? Ipoteza este ca dupa adjudecare fostii proprietari nu vor sa paraseasca imobilul ... (vezi toată discuția)