avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită actul de adjudecare
Discuție deschisă în Executare silită

actul de adjudecare

Am participat de curand la o licitatie pentru un apartament care a fost scos la licitatie pentru neplata datoriilor catre asociatia de proprietari in urma unei hotarari definitive si irevocabile la bej.La licitatia respectiva am fost declarat adjudecatar,am consemnat suma la cec la dispozitia executorului judecatoresc,au trecut cele 15 zile pentru depunerea contestatiilor,iar executorul refuza sa intocmeasca actul de adjudecare pe motiv ca lipseste de la dosar fotocopie de pe contractul de vanzare cumparare al debitoarei care se pare ca nu poate fi obtinut deoarece nu se mai gaseste in arhiva fostului ICVL si nici la alte institutii ale statului.Mentionez ca in procesul verbal intocmit la licitatia respectiva a fost mentionat faptul ca nu se afla acest act la dosar,insa nu s-a specificat faptul ca nu se poate intocmi actul de adjudecare in lipsa acestuia mai mult decat atat nu am fost instiintati nici verbal de aceasta problema.Va rog sa-mi spuneti si mie daca aceasta fotocopie este necesara pentru intocmirea actului de adjudecare si daca este vreun termen legal de intocmire al actului de adjudecare?Executorul respectiv nu trebuia sa aibe la dosar aceasta fotocopie cand s-a organizat licitatia respectiva mai ales ca era a doua licitatie?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 12:38, 18 Martie 2009
1. Dupa inchiderea licitatiei, executorul judecatoresc va intocmi un proces-verbal de licitatie si actul de adjudecare a imobilului/imobilelor care va cuprinde: denumirea si sediul organului de executare; numele si calitatea executorului; numarul si data procesului-verbal de licitatie; numele si domiciliul sau, dupa caz, denumirea si sediul debitorului si adjudecatarului; pretul la care s-a vandut si modalitatea de achitare in cazul in care vanzarea s-a facut cu plata in rate; mentiunea, daca este cazul, ca imobilul s-a vandut grevat de drepturile de uzufruct, uz, abitatie sau servitute ori, dupa caz, liber de aceste drepturi; datele de identificare a imobilului; mentiunea ca actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in cartea funciara, precum si faptul ca, pentru adjudecator, constituie titlu execu- toriu impotriva debitorului, daca imobilul se afla in posesiunea acestuia din urma; mentiunea ca, pentru creditor, actul de adjudecare constituie titlu executoriu impotriva cumparatorului care nu plateste diferenta de pret, in cazul in care vanzarea s-a facut cu plata pretului in rate; semnatura si stampila executorului, precum si semnatura adjudecatarului. Un exemplar de pe actul de adjudecare se va preda dobanditorului spre a-i servi ca titlu de proprietate si pentru a fi inscris in cartea funciara. In cazul in care imobilul a fost vandut cu plata pretului in rate, executorul va inainta un exemplar al actului de adjudecare biroului de carte funciara pentru a inscrie in cartea funciara interdictia de instrainare si grevare a imobilului pana la plata integrala a pretului si a dobanzii corespunzatoare.
2. Se indica biroul executorului judecatoresc competent sa efectueze executarea silita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de adjudecare in ncc da dreptul la executor sa evacueze fara proces? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista text de lege care sa ii confere acest drept executorului judecatoresc? Ipoteza este ca dupa adjudecare fostii proprietari nu vor sa paraseasca imobilul ... (vezi toată discuția)
Procedura a achizitionare imobil executat silit prin credit bancar AlexandraBadita AlexandraBadita Buna ziua, Eu si sotul meu suntem intr-o incuratura din cauza slabei pregatiri al angajatilor unei banci (si a slabei noastre informari in prealabil). In ... (vezi toată discuția)