avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren de langa casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren de langa casa

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

Bunicul meu a vandut in anii 70 casa avuta la tara impreuna cu o parte din terenul de pe langa casa. El s-a mutat la oras. A mai ramas teren in apropierea casei care nu a fost vandut cu vie, plantatie de salcami. Acest teren nu a fost vandut de bunicul meu. Mama nu stie ce suprafata nevanduta a ramas.
Dupa 90 cel care a cumparat casa a putut sa ia si acest pamant? El a fost politist in satul unde a vandut bunicul meu in anii 70.
Noi cum putem proceda in acest caz?
In cazul in care s-a impoprietarit, mai putem face ceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena_1234 , utilizator 22:43, 17 Iunie 2010
1. daca vanzarea s-a facut la notariat, puteti cere o copie a actului; arhiva fostelor notariate de stat o gasiti fie la Camera notarilor publici din judet, fie la judecatoria unde era arondata localitatea;
2. daca vanzarea s-a facut "de mana"...trebuie vazute evidentele primariei. Daca cumparatorul a fost trecut cu suprafata si a platit impozit, este posibil sa fi dus 2 martori la judecatorie si sa i se fi constatat dreptul de proprietate ca efect al uzucapiunii de 30 de ani, daca a folosit intreaga suprafata, chiar si cu rea credinta... Oricum, posibilitatea asta exista si in varianta vanzarii cu acte...
3. situatia este delicata, dat fiind ca revendicarea trebuia ceruta pana pe 30.11.2005, iar in instanta cam e "ruleta ruseasca"...depinde de acte si de cum figureaza cum la primarie cel care a cumparat (si ce acte a dobandit ulterior anului 1991)...
4. nu scrie in nici o lege ca reconstituirea terenului intravilan se face in limita a 1000 mp (cunosc cazuri de curti de 4000 mp retrocedate integral pe TP)...probabil este o cutuma intr-o anumita zona...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
Kyandra, moderator
poate m-am exprimat gresit...normal pe tp sunt 15 ari pe langa casa ..cei de la primarie au spus ca 10 ari i-ar reveni fratelui care a ramas in casa,desi intreaga suprafata e trecuta pe tp si extras cf..nu se imparte totul in doua?
Buna seara,

Vanzarea s-a realizat in anul 1970 sau 1971. Nu am nici un act legat de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Mihai42 Mihai42 Buna ziua! Numele meu este Mihai si am si eu o intrebare la care caut raspuns. Bunicul meu i-a vandut tatalui meu printr-un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)