avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Model adeverinta recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Model adeverinta recalculare pensie

Buna dimineata!Am un salariat angajat pe durata nedeteminata care a iesit la pensie anul trecut si acum intentioneaza sa isi recalculeze pensia.Mi-a solicitat o adeverinta pentru CAS, insa intentionand sa aflu exact ce ar trebui sa contina aceasta adeverinta nu am reusit sa dau de cineva care sa ma ajute.Are cineva idee daca exista un model tip?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 09:11, 28 Iunie 2010
titiana a scris:
Exista posibilitatea ca o cerere de recalculare sa fie insotita de o adeverinta de la unitate, dar nu cum o solicita cei de la pensii cu salariile avute, sporuri etc., mi se pare suficienta o adeverinta din care sa reiasa ca pensionarul/persoana au fost angajate in perioada x-y si ca i s-au virat contributiile (...)

Nicio casa de pensii nu solicita si nu ia in considerare adeverinte cu venituri realizate ulterior datei de 01.04.2001. Baza contributiva pentru determinarea punctajului mediu anual este cea care rezulta din evidenta informatica, adica din declaratiile nominale depuse de angajatori.
Sunt de acord ca nu sunt luate in considerare adeverintele de la angajatoti, dar le solicita. Am cerinte din ce in ce mai trasnite credeti-ma ex: solicit o adev. din care sa reiasa castigul salarial brut, impozitul retinut (asta chiar nu stiu la ce ii ajuta), sumele virate la CAS in perioada lucrata, este dupa 2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru stagiile de cotizare nevalorificate ludo ludo Sunt pensionar, dupa legea 19/2000 si am platit CAS pentru venituri realizate dupa iesirea la pensie astfel: 4 luni, pana cand a iesit decizia de pensionare, ... (vezi toată discuția)
Pensionare dana canaziru dana canaziru o persoana a lucrat in politie si s-a pensionat la 55 ani, apoi a lucrat la o soc de asigurari inca 10 ani. de la asigurari i s-a incetat contractul pt limita ... (vezi toată discuția)